marți, 15 februarie 2011

Boli ciudate (I)

Am mai văzut subiectul ăsta abordat la Zuzi, dar auzisem de el și în Desperate Housewives (bine, ca o scuză ieftină a unei nopți de amor pe lângă patul conjugal). Țin minte că am dat search pe google, pentru că am avut impresia că e o vrăjeală ieftină, un cuvânt inventat.

 Așa că... doamnelor și domnilor... Vă prezint.... (sunet de tobe)... SEXSOMNIA

Potrivit portalului FOX News, aceste tulburări, reunite sub titlul generic de ”sexsomnia” sau ”sleepsex”, ii afectează in special pe oamenii sănătoşi din punct de vedere psihic. Fiind absolut ”adecvaţi” in timpul perioadei de veghe, aceleaşi persoane comit acţiuni sexuale inconştiente in timpul stării de somn. 

Potrivit lui Carlos Schenck, psihiatru in cadrul Minnesota Regional Sleep Disorders Center, care impreună cu colegii săi a studiat tulburările de comportament ale oamenilor, in timpul somnului la om se poate ”trezi” orice fel de instinct primar. Sub influenţa acestuia, omul poate comite cele mai neaşteptate acţiuni.

Concentrandu-şi atenţia asupra tulburărilor de somn legate de sex, cercetătorii din grupul condus de Schenck au analizat literatura medicală din perioada 1950-2006, care conţine studii despre somn şi comportamentul sexual. In afară de aceasta, psihiatrii de la Minnesota Regional Sleep Disorders Center au analizat rezultatele unui sondaj desfăşurat pe Internet, la care luaseră parte 219 persoane.

După cum au descoperit cercetătorii, 92 % dintre persoanele intervievate au cunoscut in repetate randuri aşa-zise episoade de ”sexsomnie”. Analizarea unor surse de informaţii diferite a relevat că, in majoritatea cazurilor, ”bolnavi cronici” sunt bărbaţii. In loc să doarmă profund, aceşti ”bolnavi” se mastrubează sau fac sex cu partenerul lor chiar in timpul somnului. Orgasmul care survine in urma unor asemenea ”manipulări” nu-i obligă să se trezească. Mai mult decat atat, ei aproape că nu-şi amintesc niciodată evenimentele din noaptea precedentă.

Cu toate acestea, sexul acompaniat de mangaierile şi vocalizările corespunzătoare sau autosatisfacerea nu sunt catuşi de puţin unicele tulburări ale somnului legate de viaţa sexuală. Cei bolnavi de sexinsomnie pot să dea dovadă de agresiune sexuală, de excitare sexuală crescută in timpul somnului, pot fi urmăriţi de insomnii legate de fantezii sexuale obsedante, pot avea halucinaţii sau psihoze nocturne


Așa că dragii mei, vă rog frumos aveți grijă la ce faceți... când dormiți!!!

 O a 2a boală... despre care am auzit în Greys anatomy... BOALA ORGASMELOR SPONTANE.

 Fără nicio cauză, fără contact sexual sau atingeri se întâmplă... doar așa. Domnițelor, vă rog frumos, nu fiți invidioase... nu e deloc plăcut. Se poate întâmpla oricând... în fața unei mari comisii, în timp ce sunteți la volan... Devine ca un blestem..


Voi ce boli ciudate mai știți?

Un comentariu:

Andra Dan spunea...

Pt a doua "boala" se pune daca dormeai si "Atingerea"era in vis? =))