sâmbătă, 30 aprilie 2011

Filme de groază?Clișee, clișee...

Hello sweets!:D

Eu nu mă mai uit la filme horror (era să scriu porno, ce pana mea??!?!) dintr-un motiv mare și lat: Sunt pline de clișee banale, obosite și care te fac să zici bleah (și nu, nu din cauza adrenalinei și fricii pe care-o trăiești o laie.)

Am observat cel puțin 15 clișee:

1. Hai să vedem ce-i acolo!

Aoleo, un zgomot, e întuneric, nici pic de bec/lumină/neon. Hai să vedem ce e, vreun criminal în serie, psihopat, monstruleț?E ok, nu ne e frică!

2. Estem proști, da MULȚI!

Următoarele victime, vor fi mai mult ca sigur mai multe de 5!! Deci în niciun film horror nu am văzut o singură victimă!! Bineînțeles, de obicei turiști, excursioniști sau oameni care fac ceva comun. Și ori vor fi diferiți ca și temperament, sex, rasă, etnie, etc. Sau culmea, vor avea ceva în comun (par example: Saw II, foști pușcăriași)

3. Alergăm, alergăm, da până când?!

Când victima (de obicei o fetișoară defenseless) aleargă de rupe pământul că un nenorocit aleargă după ea, tot timpul, dar tot timpul, va cădea!!Păi mai cu atenție data viitoare, uită-te pe unde calci!

4. Mi s-a stins laterna!

De fiecare dată când eroul/eroina se duce-n întuneric cu lanternuța, fix când apare monstrul/criminalul i se va stinge lanterna. Ups!

5. Nu-mi pornește mașina!!!

Când eroul/eroina încearcă să se urce-n mașină și să o pornească, evident, nu va porni!!!

6.  Oglinda magică!

Se uită gagica (de obicei e o gagică) în oglindă, își studiază ea porii, ultimu coș apărut, fardul curs, ce ochi frumoși are și alte minuni. Și ghici ce?Monstrul sau criminalul va apărea în oglindă...Uimitor, nu?

7. De ce naiba nu crăpați toți?

Nu știu dac-ați observat și voi, dar mereu o singură persoană supraviețuiește! De ce nu 2-3 sau NICIUNUL??!?!?

8. Mai bine ne despărțim!!

Când sunt doi, urmăriți de un criminal super tare și badass, inevitabil se vor despărți, pentru că respectivul oricât de super tare și badass ar fi, nu poate totuși să fugă-n 2 direcții

9. Ușa e blocată!

Fuge fuge gagica, și ajunge la o ușă, care ghiciți ce, e...blocată!!!

10. Hai să întrebăm și să cerem indicații

Scenariu: e pierdut cu mașina, in the middle of nowhere. Oprește la cea mai întunecată și stranie benzinărie și cere indicații. No shit?!

11. O fi vântu mă.

Amândoi virgini, sau doar ea!!!, fac și ei sex pentru prima dată și se aude un zgomot ciudat, gagica întreabă ce s-o fi auzit, iar el spune ”Vântul, iubito, vântul”. N-o fi ăla mic și psihopat de vă hăckuie pe amândoi?

12. Poliția!!

Când totul se termină (nu, nu înainte), în fața casei (locației )respective, poliția va fi la datorie, benzi de plastic și tot tacâmul. No sshit

13. Unde-i graba?!

Personajul horror care-i urmărește pe respectivii merge așa, pe slow motion, liniștit de parcă e la plimbărică pe Dorobanți, și tot îi prinde. Păi nuuuuu-i corect!!!

14. Bă nene, ungeți ușile alea!!

Inevitabil, dar inevitabil, toate ușile vor scârțâi și coloana sonoră va fi scary...

15. Plouă nene, rău de tot

De fiecare dată când afară plouă, se va vedea umbra ucigașului, bineînțeles, fără o mână, un picior, cu mâini de foarfecă, cârlig, bla bla & so on.

Vești bune?! Au fost și regizori care au inversat clișeele: Spre ex: Regizorul M. Night Shyamalan a făcut într-un film din ale sale, ca în loc să se ascundă victima-n dulap, să se ascundă monstrul.
Regizorul Victor Salva, a făcut ca mașina victimei să pornească bine merci, ba  chiar el să calce atacatorul de câteva ori.

Hm?Anymore clichees?

11 comentarii:

Bianca Dobrescu spunea...

The mist, uită-te la el.
Nici eu nu mă uit în general la filme horror, dar ăsta merită, sfârşitul face totul.

INTJ spunea...

pentru film ce nu se incadreaza la 7 poti incerca Skyline (2010) ... nu e horror, da' nici nu scapa vreunu'. :))

film horror interesant as spune ca-i Silent Hill (2006) ... iar amuzant ar fi Wasting Away (2007)

Felicia spunea...

Singurul film de groaza care mi-a placut a fost "The Others"(Ceilalti) cu Nicole Kidman. Eu am mari probleme cu d-na Kidman, ma refer la dansa ca actrita nu ca om. Dar filmul asta a fost fenomenal....A si mai vazut in unele filme cliseul asta, fata fuge are in buzunar un manunchi de chei , si cand da de o usa, ce sa vezi, SOC, e inchisa, si fata sta ce sta sa deschida usa dar nu nimereste cheia si in ultima clipa cand reuseste sa dea de cheia cea corect, este omorata....

claudia spunea...

:)) Am ras de numa' . Ca mare dreptate ai cu ale clisee, parca sunt toaaaate dupa acelasi tipar. fara nicio variatie, nimic :|!

Lillee spunea...

Daaa, corect. Si tot timpul se duce gasca de pustani, sa viziteze case ...noaptea. :))

Cristina Cioba spunea...

@bianca-merci!

Cristina Cioba spunea...

@intj-merci pentru recomandari!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-dada, bleah!nici mie nu-mi place kidman. too...classy and...nici nush cum sa-i zic. cert e ca nu-mi place:P

o sa ma uit si eu la the others, merci!

Cristina Cioba spunea...

@claudiua-merci si bine ai venit!!

Cristina Cioba spunea...

claudia*pardon

Cristina Cioba spunea...

@lilee-am vrut sa zic si de asta, da uitasi:))bleah! teribilism&drama.exact ce-mi doream:))