sâmbătă, 8 ianuarie 2011

A fost o vreme când...

A fost o vreme în care fiecare decizie pe care o luam se dovedea a fi greşită şi mă lovea. Nu ştiam cum să mă ridic, cum să adun, cum să fac să zâmbesc sau să smulg un zâmbet de la cei pe care-i iubeam însă nu ştiam cum să le arăt asta.  Nu ştiam cine sunt. Până atunci ştiam măcar că am un suflet frânt, o lacrimă, ceva. Atunci însă nici pe astea nu le mai aveam. Nu aveam nicio linie la orizont, nici măcar un suflet. Că era gol şi de prisos.

 Până în ziua în care am avut o revelaţie alăturată unei decizii-care s-a dovedit a fi bună. Trebuia să lupt! Şi am luptat. Cu mintea, cu MINE, cu principiile, cu fel şi fel de liste-imaginare, cu sufletul, care revenise între timp. Am realizat că am iertat prea mult-dar cu toate astea, am fost şi eu iertată. Am tolerat, am trecut cu vederea, dar am fost şi eu tolerată la rândul meu. Am minţit dar am fost şi minţită. Am distrus tot ce-a fost rău, cuvinte prin  cuvinte. A fost o luptă aprigă, un război psihologic pe care însă l-am învins. Şi am rămas eu-cu zâmbetele, cu iubirea, cu iertarea..

 Transformasem o iubire enormă în ruptură, disperare, gelozie, chin, amar... am distrus tot ce-a fost rău în mine. Şi de acolo rămăsesem cu o sigurătate apăsătoare.

Mi-ar plăcea acum să-mi zică cineva "de mâine o să fie totul bine". Dar asta nu ştim. Nici tu, nici eu, doar Cel de Sus. Eu ştiu doar că tre să lupt, tre să zâmbesc şi să merg spre împlinirea unui destin-dacă nu glorios, măcar satisfăcător la nivel de MINE, nu de alţii...

 Poate dacă n-aş fi fost atât de proastă, mi-era mai uşor. Dar oare se numeşte prostie, sau se numeşte că am fost sinceră şi când a trebuit să urlu am urlat?

Sursa pozei: aici

When it comes to love...

Ştiu ce lipseşte din viaţa mea. Azi am aflat ce lipseşte. Şi am realizat cu stupoare că-mi lipseşte iubirea. Cine naiba ar fi crezut? Mai degrabă aş fi catalogat-o ca depresie-din-cauza-bacului. Dar nu. Nu asta e.

 Vreau să mă îndrăgostesc atât de tare încât să-i dau orice fără măcar să-mi ceară(dar vreau să fie şi reciproc). Cred că unul din cele mai urâte lucruri din lume e să iubeşti şi să nu primeşti nimic în schimb (nici măcar libertatea-fiind ţinut lângă cineva care nu te iubeşte)

Vreau să ştie să danseze, să dansăm într-un club până în zori fără să îi sesizăm măcar pe cei din jur. Să hoinărim în oraşe străine prin zăpadă ţinându-ne de mână, trântindu-ne-n zăpadă şi făcând poze. Să ştiu că putem vorbi şi la 4 dimineaţa la telefon chiar şi atunci când ne trezim la 7... şi să plecăm dimineaţa împreună.  Să aibă ochii albaştri să mă pierd de fiecare dată când mă uit în ei. Şi să-mi spună că sunt frumoasă.Să jucăm biliard, table, cărţi şi să-l las să câştige doar ca să-i văd zâmbetul...

Iar lista asta ar putea continua la nesfârşit, dar de ce să o continui când ştiu că am nevoie de cineva cu care să fiu eu şi în care să mă regăsesc...

 Cred că oricum, mergem pe principiul "when it comes along you just find it". Iar iubirea dacă o cauţi nu va veni, ci vine când nu te aştepţi...(pe principiul îmi caut ochelarii 2 ore iar când mă dor ochii de la laptop şi hotărăsc să-l închid găsesc ochelarii)

joi, 6 ianuarie 2011

Pot sa...alegeri...

Pot să mă pun în pat pentru că aşa am eu chef. Pot să învăţ franceză din dicţionare online cu toate că nu ştiu decât o boabă că n-am făcut la şcoală în 12 ani. Pot să spăl vasele sau să nu le spăl că mi-am făcut ghiarele aurii. Pot să ies în club să dansez chiar dacă am zis că e seară de filme şi ciocolată caldă. Sau pot să renunţ la club pentru că am chef să cânt. Pot să beau apă minerala şi să mânânc doar clementine că aşa am eu chef. Pot să decid că vreau să slăbesc 5 kilograme şi în minutul următor să trec la regim. Pot să răspund la telefon zâmbind sau să resping apeluri. Pot să accept ceva deşi am 1000 de motive să zic nu, şi să refuz fără niciun motiv concludent. Pot de asemeni să te dau naibii că aşa am io chef, sau să nu-ţi răspund la telefoane. Pot să-mi fac orice scenarii şi să mă gândesc la oricine am eu chef. Pot să fac orice fel de alegeri vreau eu pe care le consider bune pentru mine.

 Mă bucur că sunt aşa zilele astea, deşi am o grămadă de alegeri pe cap.M-am decis că vreau să plec în facultate în Scoţia iar acum mă chinui cu traduceri legalizate, scrisori de recomandare, eseuri personale pentru că am ca deadline pentru a aplica 15 ianuarie. Poate o să intru, poate nu, viaţa asta e atât de imprevizibilă şi totuşi o iubesc atât de mult încât nu aş schimba-o cu a nimănui altcuiva. Şi nu pot decât să mă bucur că-s atât de... nu fericită, dar liniştită. Şi că s-a terminat cu zilele în care echilibru mi-era deranjat şi aveam răni pe care nu puteam să le ling că nu ştiam de unde naiba sunt...

 Şi nici măcar nu mă mai deranjează că blogul ăsta nu mai e citit de aproape nimeni (sau aşa mi se pare mie-deoarece nu mai primesc feedback ca înainte...), şi nu mă interesează locul în Zelist, ci faptul că liniştea vine(şi) din scris...

miercuri, 5 ianuarie 2011

Texte clasice ale barbatilor& texte clasice ale femeilor-bonus cu interpretari reale

Ce spun ei şi noi (nu) credem

1. Da, iubita mea, te iubesc mult= Hai să facem sex, ce-ar fi să lăsăm sentimentalismele?
2. Nu iubirea mea, nu te-ai îngrăşat= N-ar strica să mai slăbeşti puţin, nu prea mai intri în rochia de anul trecut
3.Nu te merit- Clişeu, text standard- Vrăjeala, clişeu tipic american gen "It s not you, its me"
4. Sgur  că da iubirea mea, poţi ieşi cu fetele- Yeee, bere cu băieţii
5.Da, erai cea mai frumoasă de la petrecere= Da cum, tu şi aia blondă (mai mult ea, fie vorba între noi)
6. Nu iubita mea, nu ies din casă=Biliardu şi berea cu băieţii nu se pun, nu?
7. Nu măăă, nu vorbesc cu ea deloc, nici nu am numărul ei=Adică vroiam să zic că sms-urile şi că o mai sun din când în când nu au importanţă...
8. Rochia asta îţi vine de minune=Chiar crezi că-mi pasă? Trâteşte-ţi o cârpă pe tine şi hai să ieşim din casă
9.Da iubire, superb machiaj, ce culori minunate= Mamă, roz, mov, portocaliu, pff, am ameţit....
10.Nu am avut baterie=N-aveam chef de tine


Ce spunem noi şi ei (nu) cred
1.Da iubire, mergi la bere cu băieţii=O să-ţi pară rău
2.Nu am nimic!=O să îţi pară rău
3.Nu m-am supărat=Asta s-o crezi tu, fraiere.O să îţi pară rău
4.Nu, nu e drăguţ tipu ăla=Ai ai ai !!!
5.Ca să fac sex trebuie să iubesc=Asta tre să ştii tu ca să fim toţi fericiţi
6..Nu mă supăr iubi, dacă mergi la striptease=Stai să vezi când m-oi duce eu!
7.Vai iubi, ce tare a fost=Mai mult sau mai puţin, acum pot să dorm?
8. Nu am avut baterie=Marguerita cu ftl
9.Nu sunt pregătită să am prieten acum=...sau cel puţin nu pe tine!
10. Nu pot să-ţi dau nr meu, am prieten=S-o crezi tu că merge aşa...


marți, 4 ianuarie 2011

First post 2011

Zilele astea sunt leneşă, dar am planificat un post drăguţ care se va numi "Textele clasice ale bărbaţilor şi femeilor". Pregătiţi-vă să aveţi o porţie bună de râs.

 În altă ordine de idei, vă mai doresc odată un An Nou de poveste şi vă rog să-mi spuneţi ce mai vreţi să vedeţi aici pe blog din ce v-a plăcut(cred că rămân în pană de idei şi timp...)