sâmbătă, 19 martie 2011

Frumoasele străine vs. Oscar și tanti Roz

Frumoasele străine-Mircea Cărtărescu

Primul volum pe care l-am citit de Cărtărescu a fost De ce iubim femeile, o carte care mi-a lăsat un gust surprinzător de plăcut, deci am pus mâna în continuare pe Levantul, apoi pe Travesti, apoi pe REM și am ajuns în cele din urmă la Frumoasele străine.


O carte despre care scrie de la prima pagină Interzis celor fără simțul umorului, autorul apoi corectându-și aserțiunea spunând că retrage vorbele, pentru că tocmai așa i-ar atrage fix pe cei în cauză. "Dragă cititoare, iubit cititor. As fi vrut să scriu pe prima pagină a acestui volum ceva de felul „Interzis celor fără simţul umorului, dar mi-am luat repede seama. Asemenea subtile aluzii mai mult îi întărâtă pe cei vizaţi. Doar acum vreo doi ani o prietenă a pus în deschiderea cărţii ei avertizarea „Interzis proştilor de orice fel, si urmarea a fost că tocmai câţiva dintre cei în cauză s-au grăbit să-i sară primii gardul si H-i calce-n picioare straturile de flori. Cum cei fără simţul morului sunt cam tot aceiaşi, prefer să mă abţin să-i gândăresc de pomană. Nu interzic deci nimănui nimic, dar îi rog, totuşi, pe compatrioţii mei solemni din fire să-si losească timpul liber într-un mod mai adecvat. Cele trei povestiri care urmează pleacă de la situaţii persoane reale. Totuşi, ele Sunt operă de ficţiune în mult ai mare măsură decât par. Pe cel care m-ar acuza că m cam înflorit faptele n-o să-l trimit „să-si vadă de câlţii sai ci o să recunosc, cu un mic zâmbet vinovat pe buze, că aşa e. Le-am încondeiat puţin, pe ici, pe colo, le-am tras puţin către comic, burlesc, uneori chiar grotesc, fără să vreau să fac rău nimănui. M-am distrat puţin pe socoteala câtorva ce se vor recunoaşte aici — că doar cei mai mulţi figurează cu numele lor adevărat... — dar şi pe
..."

O carte bună, pe care nu vrei să o lași din mână până ce nu ai terminat-o. Cartea conține 3 povestiri. 


Antrax, pe numele ei, prima povestire, autorul primeşte un plic în care crede că este antrax, dar se dovedeşte că de fapt era produsul intim al expeditorului un excentric artist danez. Aventurile plicului îl conduc pe autor şi soţie la poliţie, unde are de a face înfățișarea instituției și...competențele largi ale... celor în servicii.


A doua povestire, pe numele ei frumoasele străine, e traducerea inițiativei culturale les belles etrangeres, inițiativă (evident) franțuzească este o istorioară amuzantă despre... ce înseamnă practic să fii autor român. NU vreau să dezvălui mai multe detalii


A treia povestire (și cea mai comică-din punctul meu de vedere-) se numește Bacoviană. Prefer să nu dezvălui nimic nici aici, amuzamentul va fi mult mai mare dacă o citiți voi!


Nu v-am convins încă?Vă las atunci un citat care mi-a plăcut tare mult!


"Arta e un război în care eşti singur împotriva tuturor.


O recomand cu căldură, Cărtărescu rules!


Dacă v-am convins, cartea o găsiți la un preț minuscul și redus AICI


Oscar și tanti Roz-Eric-Emmanuel Schmitt


Descrierea oficială a cărții este asta: "Oscar si Tanti Roz recreeaza universul infantil: copilui e figura centrala, iar copiii lui Schmitt nu sunt nici lipsiti de vlaga, nici corecti politic. Atat Momo (care sterpeleste din pravalia bacanului arab), cat si Oscar (micul pacient fascinat de Tanti Roz) isi folosesc aparenta marginalitate intr-un singur scop: sa intareasca ideea ca, aici pe pamant, fiecare e raspunzator pentru crearea propriului eu." (Lire)
"O poveste frumoasa pana la lacrimi. Un miracol ascuns intre doua coperte." (Stern)


Într-adevăr, o poveste superbă, scurtă și ușor de lecturat.O poveste despre credință și ce înseamnă iubirea... la orice nivel ar fi ea. Niște scrisori haotice către... chiar Dumnezeu.


 O recomand cu mare căldură.


Nu v-am convins încă?Vă las atunci câteva citate care mi-au plăcut tare mult!


"Nimeni nu poate trăi fără suferinţă, Oscar. Nici Dumnezeu şi nici tu. Nici părinţii tăi şi nici eu."




"Şi asta pentru că există două feluri de suferinţă – cea fizică şi cea morală. Suferinţa fizică o înduri. Pe cea morală ţi-o alegi."


"Păi dacă-mi pierd timpul cu ce cred toţi tâmpiţii, când să mai găsesc vreme să aflu ce gândesc oamenii deştepţi?"


"Numai că vezi tu, Oscar, majoritatea oamenilor sunt complet lipsiţi de curiozitate. Ei se agaţă cu înverşunare de ceea ce au ca păduchele de urechea chelului"


"În sinea lui îşi spune întruna: mă doare, dar asta nu înseamnă că o să fie rău.Vezi, în asta constă de fapt beneficiul Credinţei"


"cu cât încasezi mai mulţi pumni, cu-atât poţi încasa mai mulţi. Totul e să-ţi păstrezi nădejdea."


"După mine, Tanti Roz, singura soluţie la viaţă este să trăieşti."


Viaţa e un dar buclucaş. La început ai tendinţa să-l supraestimezi crezând că viaţa pe care ai primit-o este veşnică. Apoi, dimpotrivă, îl subestimezi, găsind că-i o porcărie, scurtă de nu-nţelegi nimic din ea şi pe care uneori ţi-ar veni s-o arunci de să nu se vadă. Abia către sfârşit pricepi că nu-i vorba de nici un dar, ci de un simplu împrumut. Pe care trebuie să încerci să-l meriţi."


”-Uităm că viaţa noastră este fragilă, gingaşă, efemeră. Ne comportăm cu toţii de parcă-am fi nemuritori.”


"oamenii mari fac ce stiu ei mai bine: sa fuga"


Cel mai tare m-a impresionat scrisoarea ghiciți a cui..Da,  Tanti Roz: 


Sunt plină de iubire, Doamne, parcă mă arde pe dinăuntru, mi-a dăruit atâta, încât să-mi ajungă pentru toţi anii de-acum încolo.
                  Pe curând,
                  Tanti Roz

P.S. În decursul ultimelor trei zile pe care le-a mai trăit, Oscar pusese la căpătâiul patului o pancartă. Cred că te-ar interesa să ştii ce scria pe ea: «Numai Dumnezeu are voie să mă trezească.»
Bineînțeles, e doar o parte din scrisoare, puneți mâna la lectură! 


Dacă vreți să o aveți în bibliotecă, o găsiți de cumpărat AICI . Dacă vreți însă doar să o citiți, o găsiți AICI online în varianta pdf. 


Îi mulțumesc sincer lui Grapefruits, la care am dat de carte!Săru-mâna!


Miss S, urban princess

vineri, 18 martie 2011

Mai mult ca ea și mai puțin ca mine....

După cum se vede, am header nou (mulțumesc Cătă!) de care sunt foarte încântată. Atât de încântată că aș scrie și de două ori pe zi dacă aș avea timp.

Ea e Cristina. Am cunoscut-o de atât de mult timp.

A forțat de atâtea ori un destin care NU e al ei și și-am făcut (aproape) vraiște viața. Deși niciodată nu e totul pierdut. One way e mereu two ways actually. Sare de la o extremă la alta fără vreo măsură de siguranță/. Și de fiecare dată a aterizat în picioare. Uneori își mai rupe sufletul, dar îl lipește cu picăturaaa când lipeșteee, nimic nimic nu dezlipeșteeee.

Alege mereu al doilea drum, e ăla care te scoate din anonimat, ăla care te face să visezi, să țipi, să dansezi în timp ce dai cu mopul.

Nu o interesează decât puțin spre deloc părerile celor din jur și face mereu ce crede că e mai bine pentru ea.

Alege oameni care să rămână iar cei care dau cel mai mic semn că nu au de gând, zboară. Are puțini prieteni, dar pe ăia dacă îi sună în toiul nopții că și-a rupt unghia și o doare ficatul vin alergând.

Iese în evidență deși nu poartă mereu culori tari. Iese în evidență prin râsul colorat și prin felul de a fi.

Nu se culcă niciodată tristă și se trezește zâmbind. Are puterea să facă orice își pune în cap.

Vorbește mult dar mereu face oamenii să zâmbească. Ajută, cântă, desenează, joacă teatru (pe scenă și în viața reală când e nevoie).

E un copil, dar seara când își pune mănușile de dantelîă neagră și pantofii cu toc nu o mai recunoști și te întrebi cine e ea 


Nu forțează niciodată oamenii, mai degrabă preferă să se îndepărteze urgent de unde nu e dorită. Pe același principiu, îi e rușine mereu să spună nu.

Citește mult, enorm și preferă o carte bună sau 2 ture de alergat în loc de filme proaste la tv.

Doar că eu nu mai sunt ea. Aș vrea să fiu acum mai mult ca ea și mai puțin ca mine...

Concluzia? Nu trebuie să mă mai pierd vreodată!

Miss S, urban princess 

miercuri, 16 martie 2011

2 produse dragi

Părul tău urlă după ajutor? Îl întinzi cu placa, sau pur și simplu e uscat și fără volum și strălucire?Asta am simțeam și eu când am auzit de TIGI BED HEAD URBAN ANTIDOTES pe un blog. O să spuneți da, alt produs de rahat care nu face nimic. Asta am crezut și eu, însă fiind vorba de părul meu am zis că și dacă arunc 70 de lei în van măcar știu că am încercat. 


Azi l-am folosit prima oară. 
AVANTAJE

  • De îndată ce l-am aplicat pe păr (ud fiind) am simțit că e extrem de moale
  • În momentul în care l-am uscat era neașteptat de moale
  • Când l-am îndreptat, nu avea aspect de măturică ci părea mătasos și evident, curat
  • Miroase ceva vată pe băț, amestecat cu zmeurică și etc. Oricum..delicios
  • Cantitatea: are 200 de ml.
  • Ambalajul e unul foarte mișto și cu indicații amuzante. Chiar specifică că dacă nu ai simțul umorului să nu le folosești produsele:P
DEZAVANTAJE

  • Aici aș trece oarecum prețul. 70 de ron, dar unde se mai pune și transportul prin curier. Însă dacă stau să mă gândesc... la 2-3 luni (presupun că atât ar ține tratamentul-dar o să revin cu detaliile exacte), deci chiar merită pentru un păr îngrijit corect.
Produsul meu, este pentru nivelul 3 (maximul) de degradare. Se numește Resurrection și arată așa:
Descrierea pentru el este: 
Resurrection (rosu) - pentru par slabit care are nevoie de ingrijire profunda, par tratat chimic, vopsit constant, uscat artificial si coafat foarte des.

Mai sunt două variante de produs:
  • Re-energize (verde)- pentru par normal care are nevoie de ingrijire usoara, nevopsit si asupra caruia nu se intervine cu instrumente de coafat decat ocazional
  • Recovery (turcoaz)- pentru par uscat/aspru, vopsit ocazional si greu de coafat, lipsit de stralucire
Am înțeles că au o tehnologie nouă, NANO COMPLET & MICRO SHIELD. Nano complex reprezintă particule mici de silicon care merg direct la țintă: la firele afectate, iar micro shield este un produs care ajută la repararea firului de păr. Lămurirea despre tehnologie am luat-o de la dive. 

Preț: 70 de lei/200 ml.
Nota? 10/10. Îl recomand sincer. 

Crema de corp Balea cu cocos, am descoperit-o ieri, în magazinul DM, în căutare de o loțiune interesantă de corp.Cum am mirosit-o ne-am îndrăgostit.
AVANTAJE
  • Primul avantaj e prețul: 12 lei/500 de g. A fost și la reducere, dar nici fără reducere nu e scumpă.
  • Mirosul extrem de plăcut
  • Intră foarte repede în piele și nu e cleioasă
  • Mirosul persistă pe piele câtva timp după
  • Pielea se simte hidratată
DEZAVANTAJE
  • Nu există:) Cel puțin, deocamdată.
Produsul arată așa:

Notă?10/10, ptr moment. O recomand. 

Care este conditionerul vostru preferat(sau balsam?)Dar crema de corp?Ce mirosuri preferați?

Don t let go the fairytale entirely

But the thing is, it’s hard to let go of that fairy tale entirely, because almost everyone has that smallest bit of faith and hope that one day they would open their eyes and it would all come true. At the end of the day, faith is a funny thing. It turns up when you don’t really expect it. It’s like one day you realize that the fairy tale is slightly different than your dream. 


Grey's anatomy-Meredith

spune-mi o poveste!

luni, 14 martie 2011

Random rants primăvăratece

  • Deja s-a mai dus aproape o săptămână, mă bucur, nu știu de ce, că trece timpul atât de repede. E uimitor că mă pot bucura, pentru că vine BAC-ul, însă pentru mine trece cu folos timpul. (Da, știu, dacă mai scriu un singur post despre BAC, mă pocnesc singură, nu am nevoie de ajutor)
  • Zâmbesc ca o dobitoacă, probabil de la soarele ăsta se trage, altfel nu-mi explic, că n-am motive mai inteligente să :):):) toată ziulica. Ba chiar aș avea motive să nu. 
  • Am descoperit câteva melodii drăguțe, dar în top e: Ellie Goulding-Your song. Check it out!
  • De la serialul ăla tâmpițel cu roboței am rămas în cap cu un dialog și mai imbecil: -Mona, fă te rog o față de curvă!- :O -Merci. Știu, minunat.
  • Mă obosesc anumite lucruri, așa că m-am hotărât să le dau la o parte. 
  • Am luat un 10 curat la istorie, pe o lucrare de 5 pagini. Sunt... bună.
  • Citesc Cărtărescu-Frumoasele străine care mă ține în suspans și mă face să râd cu lacrimi. Mișto Cărtărescu. Sunt la a 4a carte scrisă de el. 
  • If you want something you never had in your life, you have to be willing to do things you never did before.
  • Who has more fun?Saints or sinners?
  • Aș vrea să cred că trăiesc într-un spital de nebuni și viața asta nu e a mea, e doar în capul meu. Altfel nu știu să-mi explic cum, cine, cummm...
  • Cine nu a renunțat niciodată la ceva la care iubea, să ridice mâna sus.
Și din nou, sper că voi sunteți mai bine. Și eu sunt bine, doar că nu aici pe blog, aici nu am timp să scriu, că dacă aș scrie tot, aș umple blogspot-ul cu atâtea lucruri. Așa că le țin înauntru. Poate o să le dau soarelui.

    duminică, 13 martie 2011

    VREAU

    Știu că sunt mândră de mine și de faptul că zic VREAU și lupt până se întâmplă. Mândră că nu mă las NICIODATĂ acuzată de NIMIC din partea unor oameni care nu-și cunosc nici măcar limitele proprii.


    Am mai primit comentarii atât de proaste încât păreau agresive, în care eram acuzată că vorbesc prea mult despre mine. Normal, ăsta e un blog despre sufletul meu. Nu vorbesc despre mine ca să fiu aprobată, lăudată, felicitată. Nu vorbesc ca să dau impresia că sunt un model demn de urmat, dar nici nu am zis că nu sunt. Depinde de tine. Depinde ce vrei de la viață și unde vrei să ajungi. Nu există modele demne de urmate, nu există vieți triste, vieți fericite. Există vieți.


    Trăiesc ca într-un montagne russe, ba sus până la nori ba jos până în cel mai crunt iad unde-ți vine să zbieri BACK OFF tuturor și să-ți faci bagajele să pleci. 


    Niciodată nu am așteptat ca viața să facă ceva special pentru mine, dar am primit mult mai mult decât am așteptat. Nu am pierdut nimic, nu am câștigat nimic. Totul e o continuă transformare. 


    Mi-am pierdut controlul atunci când nu aveam nicio altă opțiune, că uneori asta e singura. Iar când am avut nevoie de el, l-am recăpătat. Nu am făcut nimic de care să-mi pară rău niciodată. Și totuși sunt dureri care fac parte din tine, dureri care nu mor nici de-ale naibii. Și răni pe răni dor mai tare decât răni pe curat.


    Parcă atunci, cândva, viața era mai inocentă...


    Oricum, eu am început din nou să VREAU...


    to remember...
    nu tot ceea ce e frumos, e și bun:)