sâmbătă, 10 septembrie 2011

Diferenta intre respectul de sine si egocentrism?

Cred ca este o linie groasa intre a te respecta si iubi pe tine si a fi egocentric.

 E firesc sa crezi despre tine ca arati bine, ca esti o persoana sufletista, concentrata, sociabila, amabila, respectuoasa, iubitoare, desteapta...si ca din cauza asta firesc sa fii egoist.

 Nu mai e firesc sa crezi ca totul se invarte in jurul tau si ca tu esti, vorba aia"buricul pamantului."

 Ce ziceti? Care e diferenta intre respectul de sine si egocentrism? I couldnt help but wonder...

666 de postari si mamici...numiti-le cum vreti!

M-a decis ca trebuie sa scriu neaparat a 667-ea postare, deoarece erau 666. Si am zis ca na, 666 nu e numar prea dragut, va faceti cruce, va schimbati adresele si d-astea.Mno hai sa trecem la vorbe.

 Ce am observat eu la proaspetele sau mai putin proaspetele mamici:

1. Isi pupa copiii pe gura: De ce faceti asta?! Trecand peste normele de igiena, ca se presupune ca deh, e plodu vostru. Mie personal nu mi se pare firesc, o fi un gest de afectiune, da tot gest de afectiune e si cand iti pupi copilul pe obraz, manute, picioruse, whatever.

 2. Isi fac conturi de Facebook al copilului.  Serios, eu chiar nu as vrea sa vada tot poporul poze cu al meu copil dezbracat, cu al meu copil la mare, cu al meu copil cand a facut un an. Nu zice nimeni sa-i faci 348238428 de poze, ca e firesc. Dar tine-le pentru tine.

 3. Tot din seria Facebook: fac n albume cu cate 250 de poze ale copilului. Habar nu am de ce. Oricum nu are rabdare/chef/timp nimeni sa se uite la toate cele 5 albume cu cate 250 de poze fiecare. Si nici n-are rost.

4. Din seria "orice cioara isi lauda puiul" cu oricine s-ar intalni vorbesc intr-una despre copilul lor. Bine, poate nu intr-una ci 80%din discutie. Restul de 20% vorbesc despre cat de urati/prosti/greu de adaptat sunt copiii altora. Gigel al meu e frumos, nu ca Ionutz a lu Marioara, care-i ca o maimutica. Gigel al meu face pipi la olita deja, nu ca Florin a lu Vasilica, care si-acu face pipi-n scutec. Da sa vezi, Gigel al meu mananca la ore fix, echilibrat, stie sa faca si cartofi prajiti, nu ca Razvanel a lu Frusinica...si exemplele pot continua. Gigel al meu face cursuri de engleza, franceza, iar cand se plictiseste vorbeste-n greaca veche. Si e penibil!


 Mai stiti si alte exemple sau greseli frecvente ale mamicilor?:)

vineri, 9 septembrie 2011

Hai sa va intreb si pe voi...sa nu zic ca-s dilie!

Deci pe 16 plec din tara, si nu pot sa zici ca-s prea suparata ca ma asteapta a whole new world, where no one knows me and I can start over. Dar despre bucuria mea vorbim in alt post!

 Va intreb asa: 

1. Sa continui cu blogul si de acolo?

a.) Da
b.)Nu

2. Cand plec blogul se va numi:

a.) Domnisoara S in Scotia
b.) Aventurile domnisoarei S in Scotia
c.) Miss Sunshine: blog de Scotia
d.) Aventurile unei raze de soare emigrante
e.) Miss S and Aberdeen City.


Trebuie doar sa-mi lasati un comment cu litera al carui nume va incanta auzul si ochisorii cel mai tare.Abia astept sa fac un header pentru denumirea noua a blog-ului. Va reamintesc ca puteti commenta si pe varianta "Anonim", deci nu este nevoie sa aveti un cont google pentru a lasa comentarii.

 In rest, bine sanatoasa, obosita, fara chef, trebuie sa ma apuc de curatenie, bagaje, sa selectez, sa triez, sa sortez. Daca aveti vreun obiect fara de care NU plecati nici in ruptul capului intr-o calatorie (chiar si vacanta), sau daca v-ati mutat in alta tara, va rog sa-l mentionati. S-ar putea sa-mi fie de cel mai mare folos.

 PS-Am facut sus, pe header, o pagina si pentru link exchange. Sper sa va fie de folos:)

joi, 8 septembrie 2011

Prostie tipic romaneasca

V-am pus poza foarte mare sa citit postul fetei asteia. Ea e Irina Fumarel si are o varsta..onorabila, zic. Dar totusi am tras trei concluzii, vi le zic scurt pe doi.

 1. Si-n aventurile de-o noapte trebuie sa fii selectiva, pisi.

 2. Cand o ceri, o primesti.

 3. Esti groaznic de vulgara...macar de-ai fi frumoasa!

 Concluzie finala: Fata asta e ca pliantele de la metrou. Te uiti la ele si le-arunci. Bleahsi. Hai sa-i fac si reclama. E gagica de AICI

miercuri, 7 septembrie 2011

Get back in here and love me! Sau...iubire cu sila...



Adeseori nu intelegem ca, asa cum zicea Caragiale intr-una din operele sale..."Dragoste cu sila nu se poate".
Intr-adevar, pare greu de tot de inteles ca persoana de langa tine nu te iubeste, pare usor pe de alta parte sa tragi de respectiva persoana sa ramana langa tine.

Nu stiu cum ne poate permite Dumnezeu sa ne indragostim fie de cineva care nu ne merita, fie de cineva care nu ne impartaseste sentimentele. Stiu, suna atat de gresit, din punctul de vedere al faptului ca Dumnezeu ne spune "NU"ca sa ne daruiasca apoi un "DAAA"mare de tot!

 Daca o relatie nu merge, daca certurile apar din orice, daca unul dintre cei doi este nepasator, indiferent, gelos, distant, nu te mai amagi! Si asta ma face iarasi sa ajung la "Dragoste cu sila nu se poate...".Ori e, ori nu e!

 Adeseori tindem sa cersim iubirea, sa verificam, sa controlam, sa ne agatam cu disperare de portita pe care dac-am intra am deschide relatia din nou, am fructifica-o atlfel. Nu poti obliga pe cineva sa faca ceva ce nu simte. Sa te aprecieze, sa te respecte, sa faca lucruri marunte dar dragute, sa te iubeasca...E imposibil!

 Poti iubi pe cineva chiar daca nu e langa tine, chiar daca te-a parasit, chiar daca a murit. Asta e alegerea ta, nimeni nu decide pe cine iubesti si pe cine tu, in afara de tine! Dar asta nu inseamna si ca iubirea trebuie sa fie reciproca...Din pacate...