vineri, 16 septembrie 2011

Bye bye Romania- cine pleaca ultimul, sa stinga lumina

..Cum zicea Paunescu. Atentie, acesta este un post scris aseara, dar programat sa apara pe ecranele si-n blogroll-urile voastre astazi. La ora asta deja probabil sunt in Bucuresti, la aeroport.

Sunt pe cale de a pleca. Mai am mai putin de 24 de ore, bagajele sunt facute, ramanand sa impachetez mici detalii, mici obiecte de care mai am nevoie maine dimineata si asa mai departe. Incarcatoare, mp3, aparat foto si mici minuni de care-as putea avea nevoie pe drum.

 Am sufletul facut bucati si inima ghem de emotii. Stiu, bla bla, "a whole new world", "te invidiez", "cati ar vrea sa aiba sansa de a studia in strainatate si nu o au, iar tu o ai", "cat de greu poate sa fie???"

 Asta ultima, cu cat de greu poate sa fie? Sa fii la 3000 de km de cei dragi? A, o floare la ureche. Chiar e usor. Acum sa nu se inteleaga ca sunt o nerecunoscatoare care nu aprecieaza sansa. Pentru ca o apreciez si o voi fructifica la maxim, fie cat de greu ar fi.

 Dar ma controlez, pentru ca oricine stie cat de putina psihologie, STIE cat de puternice sunt gandurile noastre, iar eu stiu asta, si de-asta incerc sa evit gandurile negative, si sa apelez la prietena mea, auto-sugestia (cu care ma inteleg de minune)sa ma scoata din rahat.

 Asa ca va las, cu drag, si cum dau de net, promit sa va dau un semn, sa va scriu daca-mi e usor sau greu. Sa nu plecati, revin cu forte noi!

Va urez fericire... Iar mie-mi urez tarie de caracter...

joi, 15 septembrie 2011

Despre monogamie: nu mai exista si...gata?!

La postul in care am scris ca femeile care inseala-s proaste primesc comment-ul urmator:

 Bullshit, intr-o relatie normala, un barbat inseala mai mult decit daca ar fi singur, asta cu iubirea vesnica pina la adinci batrineti se cam rasufla in ultima vreme. daca esti desteapta si te prinzi cum stau lucrurile nici nu se mai pune problema cu inselatul, nu sintem fiinte monogame, punct! de ce sa pretindem ca noi, femeile sintem sfinte?

Papusica draga,

Tin sa-ti dau o lamurire (gratuit, bineinteles, am un acces de amabilitate brusca): cand nu e intr-o relatie, barbatul NU inseala, ca nu are pe cine. Iubirea vesnica pana la adanci batraneti nu exista. Iubirea exista un an, doi, trei, cinci, zece, apoi ramane RESPECTUL si iubirea aia tacita, molcoma, platonica. Care conteaza mai mult decat orice pe lume.


Nu a pretins nimeni ca femeile sunt sfinte. Nu are nicio legatura. Textul meu se poate transpune cu usurinta si la masculin si e exact acelasi lucru. La fel de prost e si un barbat care se lasa calcat in picioare, terfelit, batjocorit. Ca asta e cea mai mare jignire pe care i-o poti aduce unui om: sa-l inseli. Pentru ca asta spune multe. Cum ar fi ca el nu a fost suficient de bun pentru tine, ca nu ai avut macar curajul si sange-n tine sa te desparti de persoana respectiva inainte de-a iti gasi pe altcineva sau ma rog, a avea o aventura. Si tot asa, insa nu detaliez asta acum, ca nu despre asta-i vorba.

 Asa ca sa-mi fie iertat, ca eu, ca femeie nu accept sa fiu inselata. Cum poti sa spui ca daca ne prindem cum sta treaba nici nu se mai pune problema cu inselatul? Tu te-ai prins sa inteleg, si de-asta accepti sa fii inselata si ras-inselata...ca e ok, NU SUNTEM FIINTE MONOGAME! Si chiar si asa, as fi curioasa sa stiu de cate ori ai iertat fiind inselata... Presimt ca de multe ori.

 Asa ca, draga Cristina (incepe sa-mi fie rusine ca ma cheama asa), succes la a fi asa. Poate o sa gasesti pe cineva cu care chiar vei fi monogama. Dar el nu. Mai discutam atunci.


Un al doilea comment care m-a lasat masca:

Niciodata sa nu spui niciodata. E cea mai adevarata zicala care exista. Si daca te deranjeaza atata de mult atitudinea acestor fete de ce trebuie sa le dedici un post? ignora-le! de ce atata inversunare? Cui si ce vrei sa demonstrezi? citeste iubi tau blogul si vrei sa-i zici prin asta sa nu te insele ca ia liber? :))

As fi spus ca sunteti una mai proasta ca alta, dar sunt o doamna. Habar nu am cum ai ajuns tu la concluzia ca am iubit. Eu nu-mi spal"rufele"pe blog, nu imi afisez relatiile, nu vorbesc despre iubi-n sus, iubi-n jos.

 Daca tot esti tu asa insistenta si hotarata, da, am pe cineva, care stie conceptiile mele, si culmea..mi le si impartaseste.

 N-are nicio relevanta, te-ai decis tu asa, sa bati campii. Intr-adevar, ma deranjeaza atitudinea acestor fete, dar TOCMAI DE ASTA am decis sa scriu postul asta. Poate macar o persoana realizeaza ca monogamia nu e un lucru atit de greu de indeplinit. Poate macar o persoana da cu capul de sus. Da, stiu, e greu sa te convinga cineva pe un blog, o persoana pe care nu o cunosti, nu stii cine e, habar nu ai. E greu sa iesi din tiparele tale de femeie care se lasa umilita. Dar poate cineva, undeva, mi-a auzit strigatul disperat...Poate. Am incercat si eu. Si daca nu am reusit, tot am dreptul sa-mi spun parerea fara a fi contestata de nimeni si nimic..

 Si acum va intreb pe voi, restul cititorilor: In lumea asta de rahat, intoarsa pe dos, cretina, in care traim...nu mai putem avea pretentia sa gasim "persoana noastra" (nu zic soulmate, ca iar se trezesc vreo 2-3 destepte)? Chiar nu putem avea pretentia sa nu fim umilite, calcate-n picioare? Bineinteles, intrebarea se adreseaza si barbatilor(celor cateva exemplare fidele din nascare). Intreb si io...

PS-Niciunul dintre noi nu stie de fapt cum sta treaba, sau sa raspunda la intrebari cum ar fi: Cate iubiri avem intr-o viata?Care e cea reala? Cand stii ca el e the one? Dar asta nu inseamna ca trebuie sa acceptam..diverse.

Iarta-ma, te-am inselat....

Se spune asa: "Cand un om te insala o data, sa-i fie rusine. Cand te inseala si a doua oara..sa-TI fie rusine."

Inteleg, iertarea e buna, nobila, te ajuta sa-ti eliberezi sufletul. Dar ceea ce trebuie sa intelegeti voi, fete, femei, domnisoare, doamne, curve, e ca una e sa-l ierti pe dobitoc ca a calcat pe langa, si alta e sa te IMPACI cu el si ca va continuati relatia, casnicia, aventura, whateveeeer. Procesul de "a ierta", implica automat si o greseala.Iar noi..noi folosim "scuza-ma", "iarta-ma"aproape la fel de des ca "Mi-e foame", "Buna ziua", "La revedere"

Totusi, lucrul cu care se confrunta multe femei, des, este "Te-am inselat, iarta-ma". Inselatul nu este o greseala, dragelor. Tipa cu care te-a inselat nu i-a tinut pistolul la tampla, nu l-a amenintat, nu l-a legat si i-a pus-o. Asta ca sa ne lamurim din start.

Am citit pe-un blog, pacat ca nu-mi adc aminte unde, ca s-o fac de rahat public, ceva ce m-a intristat si totodata amuzat. Zicea asa: "Si chiar daca te va insela, tot la tine se intoarce daca te iubeste. Si daca te iubeste si esti fericita cu el, nici nu mai conteaza ce face-n orele in care nu e cu tine. Bineinteles, daca-l mai primesti".  Hai sa facem analiza pe text. Textul asta are de 4 ori cuvantul"daca". Deci hai sa vedem.."daca te va insela": Daca ma va insela, din punctul meu de vedere e pa. "Daca te iubeste": Daca ma iubeste nu ma insala. "Daca il iubesti si esti fericita cu el": Mor de fericire ca iubitul meu ma inseala. E o fericire paroxistica, aproape de extaz. "Daca-l mai primesti": ....sunt proasta!

"Te-am inselat dar tot pe tine te iubesc", "Eram beat", "M-am culcat cu alta sa vad daca te iubesc pe tine", "A fost o scapare, nu se va mai repeta". Abureli ieftine. E simplu: cine iubeste, nu insala. Daca insala, "iubirea"respectiva e de-a dreptul indoielnica, fara doar si poate.

N-are nicio importanta DE CE te-a inselat. Nu-i cauta scuze. Am auzit femei spunand..."L-am neglijat in ultimul timp", "Stiu ca ma iubeste", "A avut o scapare", "Ma iubeste enorm, dar tipa l-a atras fizic". Say whaaat??!

Si tu-l ierti. Ca deh, ai suflet bun si vrei sa-i demonstrezi ca esti matura si-l iubesti. Pacat ca esti doar proasta, ca maturitatea ta mie-mi cam scapa, iarta-ma! E ca un tipar: te-a inselat o data, te va insela si a doua oara. Daca ulciorul merge la apa....Pacat ca dup-aia te vei gandi unde merge, cu cine  merge, ce face, si incredere nu vei mai avea NICIODATA! Fie ca o recunosti, fie ca te faci ca tuna...

Alta dovada pura de prostie: luati amanta la pumni. Da domle!!! Ea-i de vina, l-a obligat, l-a maltratat de-a binelea. Nu el a vrut! Credeti ca daca dispare amanta, dispare problema?Nu, va aparea o alta "problema". Ca de n-ar fi fost ea, ar fi fost...alta.

 Iertati-i pe principiul ca "Desi m-a inselat s-a intors la mine, deci ma iubeste", sau pe principiul de "Nu vreau sa raman singura". Aveti dreptate. S-a intors pentru ca va iubeste, nu pentru ca e comod ca-i gatit si ii spalati chilotii. O sa ramaneti singure, daca-i dati papucii. Nu mai sunt vreo 4 milarde de barbti in toata lumea.

 Zambiti, in timp ce va taiati propria craca de sub...picioare! Pam pam. Si daca va intrebati, acriturilor, daca am iertat sau o sa iert asa ceva vreodata... NU! Voi iertati pentru ca iubiti, eu NU iert...tocmai de-aia!

miercuri, 14 septembrie 2011

Despre avort

Ca sa va mai dau (inca)un motiv, anonimi dragi ca sa aruncati cu pietre, astazi vorbim despre avort.

Aud ieri, alaltaieri la stiri (ma mai uit la stiri cand mananc, in lipsa de altceva...) ca vor sa interzica aflarea sexului copilului prin ecografie. Cica afli la nastere si daca are vagin e fetita, daca are penis e baietel (asta ca o mica mare paranteza, era bancu ala: Cum afli daca un catelus e mascul sau femela?Ii pui ceva de mancare in farfuriuta si daca da din coada bucuros e mascul, daca da din coada e bucuroasa.). Ba, pana aici no comment. Dar cum s-a ajuns la concluzia asta?!Pai ie-te asa... niste "dive"inteligente si pline de respect fata de copilul lor, cand afla ca e fetita, AVORTEAZA. Bre nene, pe ce considerente habar nu am. Le e frica ca gagica ajunge curva. Nu vor sa dea bani pe farduri/genti/accesorii/haine/pantofi. Ma rog, treaba lor.

 Dar nu despre asta-i vorba. Intrebarea mea e, voi ultra-mega-credinciosilor care spuneti ca cel mai mare pacat e avortul: indraznesc si eu sa intreb (si daca dati cu pietre, stiu sa ma feresc): Ce e mai bine?Ca inconstienta de 15 ani care-a ramas gravida ca s-a culcat cu primul licurici de i-a iesit in cale la ghena cand ducea gunoiul(deh, mama ei a vrut s-o faca mai responsabilasi uite ce-a facut) sa faca avort, sau sa fie o mama inconstienta, cu un copil cu mari sanse de malformatii, un copil chinuit, eventual batut, neingrijit, fara hainute, mancare, educatie???

Cum e mai bine?Hai ziceti voi. Nu vorbim despre metode de contraceptie, ca unora le lipseste grija cu desarvarsire...Cu riscul de-a mai lua vreo doua pietre-n cap: Decat o viata amara si chinuita a unui copil fara sanse din start, mai bine avort...

Hai va rog, toti cei ce ma cititi, sa facem un sondaj sa ne lamurim!


VA REAMINTESC DESPRE CONCURSUL DE AICI UNDE PUTETI CASTIGA BESTSELLER-UL MANANCA, ROAGA-TE, IUBESTE!

marți, 13 septembrie 2011

Ghid- cum sa fii un hater adevarat

Vad ca va place la nebunie sa fiti hateri, asa ca m-am gandit sa va fac un ghid...Apropo de ghiduri, am adaugat o eticheta noua, numita "ghid". Unele ghiduri vor fi serioase, altele ironice, cum va fi asta.

In primul rand: CINE ESTE HATERUL?

 Fiecare blog are sau a avut macar cate un astfel de specimen. Este de obicei obositul care n-are job, nu face scoala, iubit/a nu are oricum, bani nu prea, ca daca n-are job, sex nu face ca n-are cu cine, dar stie si el sa faca un lucru: sta la calculator! Nu cred ca e cazul totusi sa va faceti griji pentru el. E frustrat..si...singur!Si bineinteles: asta-l face perfect i-n-o-f-e-n-s-i-v.


1. Identitatea

 NICIODATA, asculta aici, NICIODATA, nu iti dai identitatea. Trebuie sa comentezi, sa urasti, sa faci figuri DIN UMBRA! Nu te apuci sa-ti dai numele, la fiecare blog exista optiunea de "Anonim". Numai vezi ca si-au bagat astia platforme de comentarii Disqus, si acolo nu prea poti comenta pe "Anonim":( Too bad, dar gasesti tu o cale sa fii idiot.

2. Comentariile pe care le faci

 Trebuie sa te alegi in primul rand de aspectul fizic al persoanei respective. E urata, e nasoala, nu are o mana, un picior, un deget, haha cit fond de ten, esti o stramba si din astea, la care cu siguranta te pricepi. Apoi te legi de postul respectiv si spui ca e o proasta, ca habar n-ai cine-i comenteaza aberatiile, ca e o cretina si din astea. A, da, trebuie neaparat sa mentionezi ca nu vei mai reveni niciodata, NICIODATA, pe blog-ul respectiv.

 3. FII CONSECVENT

 Adica stalkuie si ataca cel putin la fiecare post. Daca nu poti la fiecare post (ca e greu sa tii pasul cu toate blog-urile unde ataci ca muia), macar la doua posturi. Nu pierde ritmul!

 4. Scrie posturi despre persoana respectiva

 Dar tot asa, fa-ti un blog anonim de unde sa ataci.Doar n-ai innebunit sa iti asumi identitatea!!!

5.Ameninta

Pretinde ca ai cunoaste persoana respectiva si amenint-o. Cand o prinzi pe strada ii rupi picioarele!!!

Ceea ce nu intelegeti voi, dragi hateri e ca ne distrati, ne amuzati, iar noi va iubim pentru ca ne faceti viata mai frumoasa!Multumim!

luni, 12 septembrie 2011

Primul concurs la mine pe blog!

Ma plang de mult timp ca acum, de cand cu plecarea as dori sa-mi schimb aspectul blog-ului, in mod special titlul. V-am rugat AICI sa votati titlul care va place cel mai mult, voi ati votat, iar eu imi doresc un nou header.

                                   Indicatii privitoare la ce doresc de la voi:

Dimensiuni: 960 x 200
Culori: Alb, gri (si variatii), teal (si variatii), peach (si variatii), cyan (si variatii), sau orice vi se pare ca arata glamour.
Cum vreau sa arate: chic&glamorous
Pozele pe care le puteti folosi: ORICE poza care vi se pare ca reprezinta blog-ul, sau pe mine, sau orice poza/poze care va plac de pe facebook-ul meu: AICI (daca nu merge link-ul, pot fi gasita sub numele Cioba Christina).  
Titluri pe care le puteti folosi (in urma voturilor din post)
  • Miss S and Aberdeen City, 
  • Aventurile unei raze de soare emigrante,
  • Aventurile domnisoarei S in Scotia
Texte pe care le puteti folosi ca sub titlu (langa, dedesubt, deasupra titlului): 
  • "Un amestec de tarfa si inger"
  • "How fairytales can come true"
  • "Always winning, never satisfied"
  •  "Hell of a woman"
  • "Sunt aiurita dar imi place"
 

DEADLINE: 1 OCTOMBRIE 2011!!!


                                                 Premiu-bestseller-ul"Mananca, roaga-te, iubeste"-Elizabeth Gilbert

AM UITAT SA ZIC: POZELE LE TRIMITETI LA MAIL-UL misssandthecity@yahoo.com.Nu uitati sa va semnati, sa stiu sub ce nume afisez headerele:) Mersi!