sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Nimic nu e intamplator in viata asta

Cand o bloggerita tare draga mie, Raluxa, a scris un post despre faptul ca toate se intampla cu un rost, am inceput sa derulez imagini din viata mea.

 Si atunci mi-am dat seama ca toate autobuzele/trenurile/masinile pe care le-am pierdut la viata mea, au facut ca in urmatoarele sa ma intalnesc cu cineva important sau sa rezolv ceva urgent.

 Toti oamenii pe care i-am pierdut, i-am pierdut cu un motiv: ca apoi sa intalnesc alti oameni, la fel de minunati si care sa nu ma raneasca.

Aproape 100% din orele la care am chiulit s-au dovedit a fi libere, intr-un final.

Am trecut printr-o despartire...sa-i zicem, urata, dar ea a nascut blogul asta. Tot raul spre bine, nu? Si acum scriu zilnic, cine ar fi crezut?

 Voi credeti ca toate se intampla cu un motiv? Voi stiti ca atunci cand Doamne Doamne zice NU e pentru ca are pentru noi un DA mai mare? Hm...?

joi, 10 noiembrie 2011

Ce nu stii nu doare

Sau "Cu cat stii mai putin, cu atat esti mai fericit". Sa fi ajuns nestiinta elixirul, reteta secreta a fericirii?

In ziua de azi e admirabil daca reusesti sa-ti inseli prietenul/a fara sa afle. Esti un geniu al....ma rog, decizi tu al cui. De asemeni, nimeni nu-si mai doreste sa stie adevarul. De ce? Cu cat stii mai putin, cu atat esti mai fericit.

Sa provina asta oare din teama de adevar? Din incapacitatea de a trai cu adevarul? Sau de unde?

 Sunt singura care inca mai crede ca adevarul doare, dar tot minciuna e cea care doare mai tare? Sunt singura care prefera adevarul, oricat de crud ar fi? Si stiti de ce? Adevarul iti da posibilitatea sa alegi, pe cand Minciuna te face sa traiesti cu ea in mizerie...

luni, 7 noiembrie 2011

Pro sau contra uniforme


Uniformele intotdeauna au fost o dilema pentru scolile romanesti. De multe ori au incercat sa implementeze legea asta, ei stiu de ce. Bineinteles, Romanica e Romanica si au aparut controversele de genul: "De ce sa ii iau copilului meu uniforma, ii furati identitatea" sau "Sunt prea scumpe ca sa ne putem permite."

PRO
  • Din punctul de vedere al faptului ca intr-o scoala publica, posibilitatile elevilor sunt diferite. Situatia lor sociala, de asemeni. Deci prin urmare e posibilitate de a fi toti la fel.
  • Pana la urma, scoala (fie ca esti in scoala primara, generala, liceu), e o institutie publica. Teoretic (cu practica sta prost tot romanu'), nu mergi la scoala sa agati, sa-ti arati bulanele  picioarele, sa arati ce misto-ti sta tie pantalonu'de la Zara. Pentru ca guess what: No one cares, asa ca degeaba insisti. Haha.
  • Investitia devine automat mult mai mica. Sa spunem ca 2 seturi de uniforme ar costa o anumita suma. Dar oare cat ar costa 5 rochii, 3 perechi de pantaloni, 3 camasi, 4 pulovere, 5 tricouri s.a.md?
  • Chestia asta cu depersonalizarea elevilor si spiritul de turma e relativ. Uniformele pot fi personalizate cu  o cravata draguta, sosete colorate, insigne, esarfe, clame si asa mai departe. Deci asta mi se pare o scuza penibila.
Care ar fi totusi argumentele contra?