marți, 31 ianuarie 2012

Cum organizezi o nunta

Au ajuns enspe mii de persoane pe blogul meu cu aceasta cautare: "cum imi organizez nunta", astfel incit m-ati obosit si m-ati facut cu nervii si am decis sa scriu cum as organiza eu o nunta. Pam pam.

Pai sa vedem. Sa zicem ca esti femeie (numai o femeie putea cauta de 277!!! de ori "cum imi organizez nunta"). Prima oara trebuie sa ai un sotz viabil. Adicatelea unu'care sa te ceara si tu sa zici "Yes, I do".

Apoi: Fixezi data. Eu una as fixa-o cu cel putin un anisor inainte, ca sa fiu sigura ca am timp pentru pregatirile necesare. Nu m-as marita nici iarna cand iti crapa dintisorii de frigut, da'nici in toiu'verii cand ti se scurge tot machiaju'profesional. M-as marita in...aprilie sau mai. Sa zicem.

Dupa ce-ai fixat data, trebuie sa te gandesti cam citi banuti disponibili ai tu pentru nunta asta si daca vrei sa fie ceva cu fast, sau mai degraba ceva intim, cu familie si eventual citiva prieteni apropiati. In loc sa incercati sa faceti o lista comuna de invitati, mai degraba faceti cite-o lista fiecare, iar la final numarati ce-a iesit si taiati persoanele comune pe care le-ati adaugat pe listute. Eu as adauga la numar 5-10 invitati, deoarece mereu se intampla sa apara si persoane care nu au confirmat prezenta.

Locatia: Intotdeauna, dar intotdeauna (din povestile rudelor/prietenelor mai mare)chestiile de genul acesta se cam rezerva cu muuult timp inainte. Tu trebuie sa stii foarte bine ce "tema"are nunta ta si ce vrei de fapt. Ceva colorat, ceva beige cu o nuanta puternica, si asa mai departe. De asemeni conteaza foarte mult si ringul de dans, sonorizarea, terasa, luminile. Sigur, trebuie sa faceti un contract, pentru ca multi angajatori vor incerca sa-si scoata banii mult mai mult decit ar merita de fapt. Interesati-va de tot ce inseamna raportul calitate-pret, apoi de chestii care vizeaza confortul invitatilor, cum ar fi: parcarea privata, garderoba si asa mai departe.

De asemeni trebuie stiut si daca parcarea/terasa, etc sunt puse la dispozitia invitatilor, si in ce masura.

Tot la categoria locatie intra si MENIUL, care este un aspect enorm de important. Trebuie neaparat facut un contract, in cazul in care preturile cresc pe timpul anului (sa zicem)cu care ati rezervat inainte locatia. Si trebuie specificat cit de dispus esti tu sa dai in plus fata de preturile actuale. Tot in contract trebuie stabilita si marimea portiilor (gramajul)si numarul fix de meniuri pe care trebuie sa-l aiba ca sa poata organiza nunta respectiva. Apoi, desigur, sa hotarati pe ce stil mergeti: fancy, delicii sau the old traditional way cu sarmale si all the rest.

Alte chestii importante legate de locatie: 

  • Bacsisul chelnerilor
  • Ce aveti voie sa aduceti de acasa (fructe, bautura, sucuri, apa)
  • Cheltuieli in plus-bucatarie, femei de serviciu, oameni care cara laza
  • Cati chelneri vor fi
  • Ce vesela includ ei si decoratiuni-huse, fundite, pampoane, baloane
  • Pe ce numar de ore puteti inchiria locatia
Pregatiri personale: Dieta, sala, si tot ce doriti pentru a ajunge la forma si greutatea dorita. Inceperea cautarii rochii este un amanunt foarte important (nu te mariti intr-un sac). Fie ca o cauti prin magazinele specializate, fie apelezi la un croitor FOARTE priceput. Mare grija ce croitor!!!!

Fotografii si filmari: Eu una nu as alege aceeasi persoana pentru fotografii si pentru filmari. Asta unu'. Doi la mana: i-as cere un book cu pozele COMPLETE facuta la una dintre nunti. 

Aparatura pe care o are: daca este ieftina, eu zic sa va abtineti. Nu va lasati pacaliti. Recomandarile de la alte cupluri sunt foarte foarte importante!!!

Acum, daca ati stabilit ca el este "za one" discutatii detalii precum pret, stilul fotografiilor, cine vine cu ideile. Poate aveti voi o idee de tematica a pozelor, sau poate doriti sa fiti mai degraba "ghidati", cum ar fi sa va faca un semn cand prinde o pozitie sau o expresie a fetelor interesanta.

Mici detalii: Coafura (ceea ce implica stilist), manichiura (ceea ce implica manichiurista si pedichiurista), make-up (ceea ce implica un make-up artist care trebuie sa fie BUN. Excelent, chiar)

Costumul mirelui, accesoriile si pantofii tai. Rochiile domnisoarei de onoare. Buchetul si buchetele lor(asta implica sa te gandesti foarte bine ce flori doresti la nunta ta si sa tii foarte bine cont de anotimp. eu personal as evita trandafirii, care sunt deja cliseu)

Altceva?  Mici amanunte si...casa de piatra!


5 comentarii:

morphine spunea...

eh, si asta e doar o mica parte, din chestiile astea.
anu' trecut sora mea s-a maritat,believe me,intotdeauna apar chestii si chestii,iar miresele se razgandesc tot timpul:))

Anonim spunea...

Psihotim Timisoara va recomanda: - Examinare psihologica la angajare / periodica pentru toate profesiile,Examinare psihologica pentru concurs post cadru didactic, asistente medicale, admitere facultate,Evaluare, recrutare si selectie profesionala Analiza psihologica a muncii si prevenirea accidentelor de munca, Examinare obtinere permis conducere auto,Examinare siguranta circulatiei.
Examinare obtinere/prelungire permis port-arma letala/neletala (autorizare, angajare) in Timisoara. www.psihotim.ro
My site ::

Carmen spunea...

foarte frumos.
insa cea mai dificila parte mi se pare cea cu "sotul viabil"...

Ela spunea...

:)) Carmen ai fost tare!Dar cam asa este!


Mi-a placut cum ai sintetizat aspectele unei nunti dar cum a spus si Morphine,niciodata nu se stie ce mai apare si ce se mai intampla.Oricat de prevazator ai fi,intotdeuana iti scapa un amanunt si ai impresia ca se duce totul de rapa.Ideea de baza ar fi sa faca in asa fel incat ziua aceea sa fie intr-adevar un eveniment special,nu numai pentru invitati dar si pentru ei doi (mirii)pentru ca pana la urma ei sunt cei care isi leaga viata unul de a celuilalt si trebuie sa aiba amintiri placute de atunci.

Anonim spunea...

Ce este LADY`S - METROPOLITAN ?
ladys.com.ro
Compania noastra comercializeaza produse de parfumerie, cosmetice si bijuterii prin sistemul de vanzari directe. Devenind reprezentant Metropolitan puteti castiga un comision echivalent cu 25% din vanzarile dumneavoastra. De asemenea, prin recrutarea altor persoane ce doresc sa vanda produsele noastre, primiti bonus pentru fiecare nivel al retelei create de dumneavoastra.
DE CE afacerea Ladys Metropolitan?

Ladys - Metropolitan Selection este o companie tanara, bine organizata si flexibila care se adapteaza foarte bine cerintelor vietii omului modern.
- Produsele cosmetice, machiaj si accesorii sunt de calitate, la preturi accesibile, pentru intreaga familie
- Inscrierea se face imediat si gratuit, fara absolut nici un cost
- Pentru prima comanda poti primesti un catalog GRATUIT
- Transportul produselor este GRATUIT, livrarea se face prin posta
- Sistemul de acordare a bonusurilor pentru promovarea produselor este unul transparent
- Poti sa comanzi produsele on-line
- Iti poti dezvolta o afacere profitabila si un venit suplimentar realizat in ritmul propriu
Also see my page - Ladys Metropolitan, ladys romania, catalog ladys