luni, 19 martie 2012

Femeie independenta la 12 ani

Stim cu totii ca generatiile noi de copii au luat-o razna. Telefoane, gadgeturi ultra-scumpe, ridicat tonul la parinti, vocabular mizerabil, relatii premature, sex neprotejat si cate si mai cate.

Ma mai uit din cand in cand pe tpu.ro, unde cea mai comuna varsta pare a fi de 12 ani. Fetele vor sa stie cum se iau anticonceptionalele, cum se folosesc prezervativele, ce sa cumpere pentru "iubitzel"de ziua lui, cum s-o paruie pe xulica ca i-a furat iubitul, cum sa se vopseasca, cum sa-si tunda parul sa fie sexy si asa mai departe de-ti faci cruci cu picioarele. Sau ma rog, ti-ai face dac-ai putea...

Cat mai eram si eu in liceu(zici ca fu acu 166 de anisori) mai auzeam…ba prin curte, ba pe la toaleta fetelor, ba pe holuri despre fel si fel de discutii. Mi-ar fi rusine sa scriu aici, asa ca va las sa va imaginati. Toate despre sex! Nu sex and the city, ci sex pe bune, la 12-13-14 ani. Si controverse idioate de copii si mai idioti.



Machiajul nu mai e de ceva vreme un subiect tabu, ba chiar este folosit cu generozitate (asta ca sa nu zic ca-s pictate ca niste clowni tristi si urati sau ca manastirea Voronet). Hainele scurte la scoala? Oja pe unghii? Bifat.
Acum cine-s eu sa zic ca la 12 ani te poti machia sau nu? Eu nu o faceam. Am descoperit luciul de buze, rimelul, blush-ul, creionul dematograf abia pe la 14 si atunci le foloseam cu moderatie. Mama mea niciodata nu mi-a interzis machiajul, poate de asta nici nu faceam abuz si poate e firesc ca atunci cand ti se interzice ceva sa o faci numai de-a naibii, pe scarile blocului dupa ce pleci spre scoala.
Profesorii nu mai interzic de mult machiaj, par vopsit, haine indecente, decat poate cei putini care au ramas severi… 


Relatiile premature, sarcinile premature si "iubirea prematura". Parca s-a dus dracu'tot romantismu'ala si-asa putin care mai era si am trecut la "hai sa ne-o tragem", de la 12 ani. Trist.


Vorbim despre emanciparea femeii? Parca-i din ce-n ce mai rau. Emancipare nu e sa fii o curva la 12 ani. Si nici mai incolo, nicicand. 


Bautura, tigari, manele. Ce dracu, astia suntem cu asta defilam. Si nu e vorba de Romania. Aici e mai rau. Pacat.

2 comentarii:

Alin spunea...

Treaba este simpla Miss Sunshine, daca poti raspunde la intrebarea ce instrument se foloseste pentru indobitocirea oamenilor ai aflat raspunsul la aceasta "emancipare". Daca te gandeai la televizor ai dreptate si mai apoi e faptul ca pornografia este cel mai vandut lucru de pe planeta, abia apoi informatia! Si mai apoi sunt sigur ca la 10-12 ani te preocupau prietenii, prietenele si nici decum "saituri ku statusuri iubire mess" sau "avatar veata mea"! Si multe alte argumente la fel de comerciale ca si acestea!

Puck spunea...

am scris și eu în tinerețe un articol despre bastazii ăștia, da la noi problema e un pic mai specifică că juma de Moldovă e dusă la negru și copii cresc cu buneii...dar groază mi-e să mă gîndesc cum o să fie copiii mei