joi, 12 aprilie 2012

Superficialitate sau respect de sine?

Ma frapeaza atitudinea asta de "Eu nu merg la coafor-timp pierdut", "Eu nu merg la mani-pedi-timp pierdut", "Eu nu ma pensez, prefer sa arat ca un copac cu crengi", "Eu nu ma tund decit o data pe an- ce rost are?", "Eu nu ma machiez- daca nu te machiezi nu esti femeie?", "Eu nu merg la cosmetica-bani pierduti", "Eu nu port tocuri si nu-mi cumpar genti-ce, sunt vreo pitzipoanca?", "Eu nu folosesc creme, la ce bun?", "Eu nu fac miscare, prefer tv-ul";

La coafor merg doar pentru ocazii speciale (coafat, adicatelea) si pentru tuns, o data la 2-3 luni. In rest parul mi-l aranjez singura singurica acasa, mai ales ca nu e par vopsit. Daca ar fi par vopsit probabil m-as vopsi aproape numai la salon si asta pentru ca nu ma pricep extrem de tare iar stilista mea e geniala.


La manichiura-pedichiura merg tot asa, o data la 3 luni, pentru curatat, pielite, samd. In rest tot singura.


De pensat ma pensez o data la 2 saptamani, insa o data pe luna merg la cosmetica pentru tratament si atunci beneficiez de pensat profi(sau mai bine zis mergeam, de cind sunt plecata din tara nu am avut curajul sa ma las pe mina altcuiva decit a cosmeticienei mele care stie ce face si lucreaza cu produse profi)



Ma si machiez, a naibii proasta ce-s. Eu n-am inteles inca se pare ca poti fi femeie si fara un pic de "artificii". Sa-mi fie rusine. Ha, glumeam, evident. Nu zice nimeni s-arati ca o sorcova, dar un rimel un gloss si-un blush n-au omorit pe nimeni din cite stiu eu. Stiti voi pe cineva mort din cauza asta?!

Eu ma tund la 2-3 luni. Ce rost are?! Un par despicat si neingrijit nu atrage pe nimeni din cite stiu eu. Barbati, prezenti? Va plac femeile cu parul neingrijjit? Nu??? Asa ziceam si eu.

Cred ca daca ma apuc sa-mi numar pantofii cu toc si gentile ma apuca aici toamna si mai am si alte treburi, parca. Port tocuri pentru ca in primul rand nu am 1,70, ci 1,60, iar tocurile ma fac sa ma simt feminina. Cat mai inalte sa fie, va rog! Gentile mi le asortez in functie de tinuta iar ghiozdane...ghiozdane...nu am...Aveam parca unu'de mers pe munte, da'cum io nu ma duc pe munte, nu-l folosesc. Ca sa vezi.

Eu folosesc creme si lotiuni. Dupa fiecare dus ma cremuiesc. Cele care nu o fac, probabil vor simti pe la 40-50 de ani, cind vor avea piele lasata, nu ferma.

Sport si alimentatie. Sigur, toti o mai dam in bara cu cate-o cola, cate-o pizza, cate-o inghetata, dar incerc sa-mi infranez cit de cit pornirile si sa mananc si pui, peste, legume, fructe samd. Miscare: incerc sa fac bicicleta si s-alerg. Si mi-a mai iesit. Hihi.

Nu ma consider superficiala pentru ca fac toate aceste procedee care ma fac sa ma simt bine in pielea mea. Insa nu mi-as face viata sa se invarta in jurul programarilor, asta o pot spune sigur. La fel ca peste tot si aici "ce e mult, strica".. Dar parca daca lipseste cu desavirsire strica si mai tare. Sa fim femei, totusi, zic. Din acelasi principiu nu voi purta niciodata haine largi, nu voi fi neglijenta privitor la aspectul meu.

Nu poti fi numit superficial pentru ca vrei sa ai o imagine buna. Chiar nu poti. Nu?

Voi cit de des faceti lucrurile astea, fetelor? Cit de importante sint aspectele astea pentru voi?

7 comentarii:

Oanna Maria spunea...

Normal ca sunt importante. N-as putea iesi din casa cu parul murdar, cu varfurile varza, haine lalai aka colantii aia odiosi pe care toata lumea ii poarta, desi arata ca niste carnati gata sa dea pe afara etc.
Coafor - la fel ca tine (chiar acum in vacanta ma duc sa ma tund). Mani-pedi mi le fac singura cu foarfecutele si pilele mele (n-am incredere in saloane oricat de mult ar zice ei ca le dezinfecteaza). Machiatul e la ordinea zilei. Pantofi cu toc atunci cand n-am multe de facut :)).
Creme :-s...cam lazy aici, dar incerc sa-mi impun. La fel si cu sportu` :)).
La alimentatie oricum nu fac abuz, vorba ta o mai dam in bara, da` sa nu fie zilnic :)).

Sincer, nu le inteleg pe fetele/femeile care nu se ingrijesc absolut deloc. Am vazut cateva specimele iesind pe strada de parca atunci s-ar fi sculat din pat cu pijamalele pe dos..:|

Puck spunea...

de ce să pui atîta chimie pe tine cînd te poți trece ușor și cu niște măști de castravete sau măr...urăsc toate cremele și loțiunele astea. uleiul de măsline e rupător.
îmi place o chestie la mine cînd vreau pot să ies la 7 ace, cel mai des, dar pot să ies și ca o vagaboandă cu blugi, ghete, ghiozdan și nemachiată...nu-mi place să fiu uniformă. Dar în alimentație sunt fanată.Am un regim de care nu mă las nici moartă

Anonim spunea...

Eu in fiecare zi fac tot ce ai scris tu mai sus si stii cum ma simt? Frumoasa, responsabila ...bine in pielea mea :)

Pumpkin Pie spunea...

Sunt şi fete care ar merge, dar nu îşi permit. Eu am o prietenă care are nişte sprâncene oribile pentru că nu vrea să meargă nici măcar o dată la salon, că cică nu se lasă ea pe mâna oricui. :| Şi preferă să aibă nişte porcării de sprâncene, de ce, nu ştiu, că dacă ar strânge puţin câte puţin ar putea să meargă, să-i dea o formă măcar! M-am oferit să îi plătesc eu, dar refuză.
Bine, sunt cazuri în care fete care ar vrea să se îngrijească nu au bani s-o facă. Adică n-au bani de un tuns şi se tund acasă, nu se machiază pt că n-au cu ce şi cremele şi loţiunile sunt deja pretenţii absurde.
Eu recunosc, sunt la fel de superficială ca şi tine... dacă asta înseamnă să fii superficială. :P
Tuns la 2 luni neapărat că îmi creşte repede şi se toceşte pt că-i foarte moale şi fragil (e blond natural), pensat la fel la 2 săptămâni la salon, în fiecare săptămână îmi fac 2 măşti cu argilă şi nu uit niciodată să mă dau cu cremă de mâini pt că am pielea foarte uscată şi am nevoie şi la fel şi cu restul corpului, după fiecare băiţă. Cosmetice trebuie să recunosc, nu prea folosesc. Poate din comoditate, dar nu sunt împotriva lor. Fond de ten şi pudră (pentru zilele în care am coşuri de la menstruaţie :|), un rimel şi un gloss folosesc până şi eu. Fond de ten şi pudră doar atunci pentru că în rest am tenul aproape perfect, deci nu am nevoie.
În rest, am câteva gentuţe pe care le-am luat doar că-mi plăceau foarte tare şi am dat şi ceva mai mulţi bani pe ele iar pantofi... nu mai zic! Hihi. :D
La capitolul sport o cam dau în bară pt că-s comodă, dar cum ajung acasă îmi reînnoiesc abonamentul la sală... Promit! Cât despre alimentaţie, o dau în bară rău de tot, nu numai că sunt comodă, dar nici nu am timp să fac mâncare şi spre ruşinea mea mănânc semipreparate (dar nu fast food).

Sunt altele şi mai comode decât mine, la mine se mai cheamă lene, dar la ele se numeşte nesimţire! Să ieşi nespălată şi neîngrijită din casă mi se pare oribil. Eu una nu pot! :)) Dacă mă cheamă cineva afară nu ies până nu îmi fac duş, chiar dacă sunt curată.

Mili spunea...

Si eu le fac des...si nu ma consider deloc superficiala din acest motiv. Imaginea chiar conteaza!

Alina spunea...

Eu nu am fost niciodata la manichiura din simplul motiv ca am invatat sa mi-o fac singura acasa. La pedichiura, ce-i drept, simt nevoia sa merg din cand in cand.
De vopsit, ma vopsesc singura acasa (sunt satena si ma fac roscata) si iese foarte bine.
Cat despre epilat si pensat, la fel: acasa.

Nu inteleg de ce conteaza atat de mult pentru unii daca mergi la salon sau nu, cat timp esti ingrijita.

Anonim spunea...

OO da..imi aduc aminte cand eram in liceu..eram cred ,cea mai aranjata din clasa(asta insemnand umpic de rimel si glos..si parul tot timpul aranjat mumos) si imi mai spunea cate o profesoara ca nu am cum sa fiu desteapta..fetele frumoase sunt neaparat proaste, cum as putea eu sa fiu desteapta daca imi petrec o ora pe zi in oglinda.
acum sunt deprimata total..se pare ca nu sunt atat de superficiala pe cat credeam..ca tot sar cremuitul corpului in fiecare seara, si nici la manichiura nu merg ca nu suport sa imi atinga cineva strain unghiile..iar tocuri port rar pt ca ma omoara mersul cu metroul zilnic plus ca merg si 15 minute apoi de la metrou pana la birou...deci da, sunt deprimata.
poop tina