miercuri, 16 mai 2012

La ce film ma uit in seara asta?

Buna dimi:* Review-uri de film nu am facut de muuuult, dar voi apela la asta, tinand cont ca e stresiune si ma concentrez pe invatat si nu pe posturi lungi.


In ultimele 2 zile am vazut 2 filme BUNE, BUNE DE TOT. 


O sa incep cu o opera in materie de filme (din punctul meu de vedere). Un film realizat in 1990 care-l are in rol principal pe Johny Depp si ca regizor pe Tim Burton. V-am convins deja, nu? Nu? Bine, va zic despre ce film este vorba.






Un film care te incarca cu o emotie incredibila, care te face sa plangi la sfarsit. Un film despre o soarta cruda si niste oameni buni. Un film care totusi demonstreaza ca bunatatea nu este totul... 
Nu sunt de acord cu descrierea oficiala: "An uncommonly gentle young man, who happens to have scissors for hands, falls in love with a beautiful teenage girl." - Auzi la ei "happens to have". Si nu, filmul nu este doar despre dragostea lui. Ci despre viata lui luata ca atare, o drama pe care el incearca sa nu o vada asa.


Nota mea? 10/10, daca nu l-ati vazut FUGITI repede!


Al doilea film este facut exact la 20 de ani dupa primul, in 2010 si o are in casting pe frumoasa Keira Knightley, pe delicata Carey Mulligan si pe talentatul Andrew Garfield. Regizorul este ultra cunoscutul Mark Romanek.






"Este bazat pe minunatul bestseller al lui Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day), NEVER LET ME GO este o remarcabilă poveste de dragoste, pierdere şi adevăruri ascunse. În roman, el pune întrebarea fundamentală: Ce ne face umani?"


Echipa care a ajutat la realizarea filmului este o echipa cu care au lucrat multi regizori buni si din ajutorul careia au rezultat filme FOARTE BUNE (The beach, Slumdog millionaire, Trainspotting etc)


Nu este o poveste clasica si siropoasa de dragoste. Nu e filmul ala cliseic si banal in care stii in fiecare secunda ce va urma. NU! Este un film care va va aduce multe lacrimi in ochi, promit:)

Nota? 12/10.

Voi ce filme ati vazut in ultima vreme si ce recomandati?

8 comentarii:

Caress spunea...

Buna ! Unde vad si eu Never Let Me Go ? Multumesc.

kitty spunea...

jack&jill
love me if you dare
from prada to nada

Felicia spunea...

"A streetcar named desire" cu Marlon Brando. Genial! Marlon a fost, este si va fii cel mai bun actor. Pe langa asta arata si senzational...Uita-te ! N-o sa regreti....

Anonim spunea...

Va fii(!) cel mai bun?

Cristina Cioba spunea...

@caress-990.ro

Cristina Cioba spunea...

@kitty-merciiii:D jeux d'enfants il vazui deja, e minunat, m-a marcat

Cristina Cioba spunea...

@felicia-merci, iubito

Cristina Cioba spunea...

anonim-despre ce..vorbim?