sâmbătă, 4 februarie 2012

Cum sa fii lenesa sau si mai rau, nesimtita

Imi cer scuze (of, numai scuze de ceva saptamini bune...) ca nu am mai scris, da'primii bonus o raceala din aia de nu pot nici sa stranut (de ieri ma chinui, pe cuvint!!!)

Ma, dragilor, eu nu stiu daca voi stiti cine-i Ioana Tufar...  Un caz care pare a fi foarte mediatizat, acum, recent de PRO tv, Happy Hour, Maruta, mai exact... La o simpla cautare pe youtube "Ioana Tufar"veti gasi toate video-urile

Ioana Tufar este o tantilica zgubilitica care avu 200 de kilograme (apai cum ajunsa ea saraca la 200 de kilograme numa ea si hamburgerii ei stiu). Si tantilica asta se opera sa-si micsoreze stomacelul de vrabiutza. Si dupa ce se opera ajunsa la 100 de kg si ca sa fie si ea normalicica pentru inaltimea ei, ar trebui sa ajunga la 75 de kg. Adica sa mai slabeasca inca 25...

Si astia de la PRO tv (ce nu face omu'pentru niticuta audienta)- s-au oferit sa-i plateasca ba dentist (ca tantilica ce-a facut? Pana la cei 34 de anisori ai ei, nu prea s-a spalat cativa ani la rind pe dinti deoarece nu-i place gustul pastei!!!), ba antrenor personal, ba alea ailalta. Si i s-a recomandat un meniu de 1200 de kcal zilnic...

Daca aveti rabdare si chef sa urmariti video-urile, se observa cum tantilica MINTE. De exemplu: tine un speech total impresionant despre cum fast food-ul OMOARA, te NENOROCESTE, ca apoi sa vedem o filmare cu tantilica 3 zile la rind cum se infunda (putin zis) cu un meniu light, de 1400 de kcal..pe masa!

Asta ar mai fi cum ar mai fi, dar domnisoara este ffoooarte ocupata, intarzie cam 45 de minute la dentist si vreo 45 la sala, ca dupa dive se asteaptaaa, da?! Nu vine diva cind ai tu chef, ci cind are EA chef!!!

Pe mine nu ma deranjeaza, oameni buni, faptul ca femeia asta a avut 200 de kilograme. Doamne fereste sa ajungi intr-o asemenea postura. Si bravo ei c-a decis sa faca operatia "salvatoare"care a adus-o la 100 de kg. 25 de kilograme o mai despart de o a 2a operatie care o va salva. Dar de ce, oameni buni, cand ti se ofera ajutor SPECIALIZAT si GRATUIT tu faci pe eroul?

De asemeni, pe de alta parte, ma deranjeaza si atitudinea lui Maruta, care o umileste, punand-o sa se cantareasca in public, de fata cu spectatorii si alte milioane de oameni care urmaresc in direct... Si cum tipa la ea si asa mai departe

Voi ce parere aveti, dragilor?

marți, 31 ianuarie 2012

Cum organizezi o nunta

Au ajuns enspe mii de persoane pe blogul meu cu aceasta cautare: "cum imi organizez nunta", astfel incit m-ati obosit si m-ati facut cu nervii si am decis sa scriu cum as organiza eu o nunta. Pam pam.

Pai sa vedem. Sa zicem ca esti femeie (numai o femeie putea cauta de 277!!! de ori "cum imi organizez nunta"). Prima oara trebuie sa ai un sotz viabil. Adicatelea unu'care sa te ceara si tu sa zici "Yes, I do".

Apoi: Fixezi data. Eu una as fixa-o cu cel putin un anisor inainte, ca sa fiu sigura ca am timp pentru pregatirile necesare. Nu m-as marita nici iarna cand iti crapa dintisorii de frigut, da'nici in toiu'verii cand ti se scurge tot machiaju'profesional. M-as marita in...aprilie sau mai. Sa zicem.

Dupa ce-ai fixat data, trebuie sa te gandesti cam citi banuti disponibili ai tu pentru nunta asta si daca vrei sa fie ceva cu fast, sau mai degraba ceva intim, cu familie si eventual citiva prieteni apropiati. In loc sa incercati sa faceti o lista comuna de invitati, mai degraba faceti cite-o lista fiecare, iar la final numarati ce-a iesit si taiati persoanele comune pe care le-ati adaugat pe listute. Eu as adauga la numar 5-10 invitati, deoarece mereu se intampla sa apara si persoane care nu au confirmat prezenta.

Locatia: Intotdeauna, dar intotdeauna (din povestile rudelor/prietenelor mai mare)chestiile de genul acesta se cam rezerva cu muuult timp inainte. Tu trebuie sa stii foarte bine ce "tema"are nunta ta si ce vrei de fapt. Ceva colorat, ceva beige cu o nuanta puternica, si asa mai departe. De asemeni conteaza foarte mult si ringul de dans, sonorizarea, terasa, luminile. Sigur, trebuie sa faceti un contract, pentru ca multi angajatori vor incerca sa-si scoata banii mult mai mult decit ar merita de fapt. Interesati-va de tot ce inseamna raportul calitate-pret, apoi de chestii care vizeaza confortul invitatilor, cum ar fi: parcarea privata, garderoba si asa mai departe.

De asemeni trebuie stiut si daca parcarea/terasa, etc sunt puse la dispozitia invitatilor, si in ce masura.

Tot la categoria locatie intra si MENIUL, care este un aspect enorm de important. Trebuie neaparat facut un contract, in cazul in care preturile cresc pe timpul anului (sa zicem)cu care ati rezervat inainte locatia. Si trebuie specificat cit de dispus esti tu sa dai in plus fata de preturile actuale. Tot in contract trebuie stabilita si marimea portiilor (gramajul)si numarul fix de meniuri pe care trebuie sa-l aiba ca sa poata organiza nunta respectiva. Apoi, desigur, sa hotarati pe ce stil mergeti: fancy, delicii sau the old traditional way cu sarmale si all the rest.

Alte chestii importante legate de locatie: 

  • Bacsisul chelnerilor
  • Ce aveti voie sa aduceti de acasa (fructe, bautura, sucuri, apa)
  • Cheltuieli in plus-bucatarie, femei de serviciu, oameni care cara laza
  • Cati chelneri vor fi
  • Ce vesela includ ei si decoratiuni-huse, fundite, pampoane, baloane
  • Pe ce numar de ore puteti inchiria locatia
Pregatiri personale: Dieta, sala, si tot ce doriti pentru a ajunge la forma si greutatea dorita. Inceperea cautarii rochii este un amanunt foarte important (nu te mariti intr-un sac). Fie ca o cauti prin magazinele specializate, fie apelezi la un croitor FOARTE priceput. Mare grija ce croitor!!!!

Fotografii si filmari: Eu una nu as alege aceeasi persoana pentru fotografii si pentru filmari. Asta unu'. Doi la mana: i-as cere un book cu pozele COMPLETE facuta la una dintre nunti. 

Aparatura pe care o are: daca este ieftina, eu zic sa va abtineti. Nu va lasati pacaliti. Recomandarile de la alte cupluri sunt foarte foarte importante!!!

Acum, daca ati stabilit ca el este "za one" discutatii detalii precum pret, stilul fotografiilor, cine vine cu ideile. Poate aveti voi o idee de tematica a pozelor, sau poate doriti sa fiti mai degraba "ghidati", cum ar fi sa va faca un semn cand prinde o pozitie sau o expresie a fetelor interesanta.

Mici detalii: Coafura (ceea ce implica stilist), manichiura (ceea ce implica manichiurista si pedichiurista), make-up (ceea ce implica un make-up artist care trebuie sa fie BUN. Excelent, chiar)

Costumul mirelui, accesoriile si pantofii tai. Rochiile domnisoarei de onoare. Buchetul si buchetele lor(asta implica sa te gandesti foarte bine ce flori doresti la nunta ta si sa tii foarte bine cont de anotimp. eu personal as evita trandafirii, care sunt deja cliseu)

Altceva?  Mici amanunte si...casa de piatra!