sâmbătă, 14 aprilie 2012

8 semne ca te inseala

Nota inainte: Mii de scuze pentru faptul ca nu am mai reusit sa scriu. Pregatiri pentru Paste, cumparaturi pentru plecarea inapoi la facultate care se apropie cu pasi repezi, iar eu inca nu am reusit sa vad toti oamenii pe care mi-am propus sa-i vad... De asta incerc sa profit si sa ma intalnesc cu fiecare macar cit sa ne aducem  aminte ca sintem prieteni buni. Nu am uitat sa scriu, ba chiar am avut si idei, pe care le-am uitat din pacate pina-n clipa in care am avut 2 minute libere sa scriu ceva, orice. Va doresc sarbatori linistite si cu zimbete! 

Sper ca v-ati dat seama din cit ati citit pina acum de pe la mine ca titlul este ironic, iar ca textul este un pamflet, deci prin urmare va rog a-l trata ca atare. Na, ca fac si rime, poate ma fac poiata.

Am tot vazut pe net articole de genul "8 semne ca te inseala". 8 ala o fi pus acolo strategic, in ideea de "Vezi, sunt 8, e cu G-H-I-N-I-O-N". Haideti dom'le sa demontam cele 8 semne ca ne inseala, pai ce mama lu'naibilea?

Cele 8 le-am adunat de pe mai multe site-uri si le-am selectat pe cele mai "adevarate"dintre ele.

1. Vine cu tot felul de idei traznite in pat. - Wow! Cu siguranta te inseala. Pai ce fel de om e ala care vrea sa condimenteze putin lucrurile dintre voi? Cine stie de unde le invata..ntz ntz!
2. Se aranjeaza.- Eu propun sa ne luam toate cate-un barbat care e neglijent cu propriul aspect, eventual si care nu se spala. Hai, care se baga?:D
3. Iti aduce cadouri, sigur se simte vinovat- Pai fataaa, de ce sa nu-ti iei tu fataaaaa, unu d-ala de nici cum arata florile nu stie fataaaa? Ia zi fataa, ce-ti trebuie tie fataaaa, unu de-ti aduce cadouri fataaa? Ai tampit la creierii capului????
4. E neatent- Da-i fetita in cap omului ca e neatent.
5.Este atent la nevoile tale.- Chiar ca-i dubios, de ce-ar face un OM asa ceva?! Doamne fereste.
6. Nu vorbeste niciodata cu tine- Pai daca nu vorbeste niciodata cu tine, la ce naiba mai stai cu el?!
7. Gusturile muzicale i s-au schimbat brusc- Asta e funny rau de tot. Sigur nu mai asculta hip hop si asculta dance, pentru ca noua gagica e vreo pitzipoanca care pierde vremea prin cluburi.
8. Pare dezorientat si confuz cind se trezeste, e posibil sa nu stie daca e cu tine sau e cu ea- Adevarul e ca noi, oamenii de rind, cind ne trezim suntem deja constienti de ce e in jurul nostru si sarim in picioare si facem gimnastica. Nu asa faceti si voi?

Ce spuneti? Este vreunul din aceste semne real? Daca nu, care sunt adevaratele semne?

Mi-au dat papucii si-mi plac

Papucii comandati de pe www.zorilestore.ro, au venit in mai putin de 24 de h, nu a trebuit nici macar transportul sa-l platesc.

Papuceii sunt acestia si m-am indragostit de ei, abia astept sa-i port cu rochii maxi.

Multumesc, www.zorilestore.ro

joi, 12 aprilie 2012

Superficialitate sau respect de sine?

Ma frapeaza atitudinea asta de "Eu nu merg la coafor-timp pierdut", "Eu nu merg la mani-pedi-timp pierdut", "Eu nu ma pensez, prefer sa arat ca un copac cu crengi", "Eu nu ma tund decit o data pe an- ce rost are?", "Eu nu ma machiez- daca nu te machiezi nu esti femeie?", "Eu nu merg la cosmetica-bani pierduti", "Eu nu port tocuri si nu-mi cumpar genti-ce, sunt vreo pitzipoanca?", "Eu nu folosesc creme, la ce bun?", "Eu nu fac miscare, prefer tv-ul";

La coafor merg doar pentru ocazii speciale (coafat, adicatelea) si pentru tuns, o data la 2-3 luni. In rest parul mi-l aranjez singura singurica acasa, mai ales ca nu e par vopsit. Daca ar fi par vopsit probabil m-as vopsi aproape numai la salon si asta pentru ca nu ma pricep extrem de tare iar stilista mea e geniala.


La manichiura-pedichiura merg tot asa, o data la 3 luni, pentru curatat, pielite, samd. In rest tot singura.


De pensat ma pensez o data la 2 saptamani, insa o data pe luna merg la cosmetica pentru tratament si atunci beneficiez de pensat profi(sau mai bine zis mergeam, de cind sunt plecata din tara nu am avut curajul sa ma las pe mina altcuiva decit a cosmeticienei mele care stie ce face si lucreaza cu produse profi)



Ma si machiez, a naibii proasta ce-s. Eu n-am inteles inca se pare ca poti fi femeie si fara un pic de "artificii". Sa-mi fie rusine. Ha, glumeam, evident. Nu zice nimeni s-arati ca o sorcova, dar un rimel un gloss si-un blush n-au omorit pe nimeni din cite stiu eu. Stiti voi pe cineva mort din cauza asta?!

Eu ma tund la 2-3 luni. Ce rost are?! Un par despicat si neingrijit nu atrage pe nimeni din cite stiu eu. Barbati, prezenti? Va plac femeile cu parul neingrijjit? Nu??? Asa ziceam si eu.

Cred ca daca ma apuc sa-mi numar pantofii cu toc si gentile ma apuca aici toamna si mai am si alte treburi, parca. Port tocuri pentru ca in primul rand nu am 1,70, ci 1,60, iar tocurile ma fac sa ma simt feminina. Cat mai inalte sa fie, va rog! Gentile mi le asortez in functie de tinuta iar ghiozdane...ghiozdane...nu am...Aveam parca unu'de mers pe munte, da'cum io nu ma duc pe munte, nu-l folosesc. Ca sa vezi.

Eu folosesc creme si lotiuni. Dupa fiecare dus ma cremuiesc. Cele care nu o fac, probabil vor simti pe la 40-50 de ani, cind vor avea piele lasata, nu ferma.

Sport si alimentatie. Sigur, toti o mai dam in bara cu cate-o cola, cate-o pizza, cate-o inghetata, dar incerc sa-mi infranez cit de cit pornirile si sa mananc si pui, peste, legume, fructe samd. Miscare: incerc sa fac bicicleta si s-alerg. Si mi-a mai iesit. Hihi.

Nu ma consider superficiala pentru ca fac toate aceste procedee care ma fac sa ma simt bine in pielea mea. Insa nu mi-as face viata sa se invarta in jurul programarilor, asta o pot spune sigur. La fel ca peste tot si aici "ce e mult, strica".. Dar parca daca lipseste cu desavirsire strica si mai tare. Sa fim femei, totusi, zic. Din acelasi principiu nu voi purta niciodata haine largi, nu voi fi neglijenta privitor la aspectul meu.

Nu poti fi numit superficial pentru ca vrei sa ai o imagine buna. Chiar nu poti. Nu?

Voi cit de des faceti lucrurile astea, fetelor? Cit de importante sint aspectele astea pentru voi?

Na, ca ne-au dat papucii

Zorile store ne dau papucii.
E foarte foarte simplu sa testezi si tu o pereche de papucei. Urmezii pasii de AICI 

Inainte de toate scrii un post cu papuceii alesi. Eu i-am ales pe astia de acilea.  Alegeti-va si voi papuceii!

Multumim, zorile store. 

miercuri, 11 aprilie 2012

Datu'cu parerea-sport national

Scriu acest post, inspirata fiind dintr-un personaj de pe Facebook, A. Nu-i voi da numele, pentru ca ea stie cine este. O fata perfect normala, talentata si care totusi nu scapa de...rautati ieftine. Ca noi toti, de altfel. Cine-a scapat de rautatile ieftine din jur si de invidie, manuta sus!

Sa plecam de la ipoteza ca tuturor ne place sa ne dam cu parerea. Oho si inca ce ne place. Pe bloguri, live, cu oameni pe care abia i-am cunoscut, cu oricine. Ne pricepem de minune la rautati si la sfaturi. Ne comportam de parc-am intelege comportamentul uman. A, stai, chiar il intelegem, toti am terminat vreo 3 facultati de psihologie, ne-am luat masterul, ne pregatim de doctorat.

"Eu cred ca xulica ar trebui sa se desparta de y. Nu le sta bine impreuna"- Dar te-ai gandit vreo clipa ca poate xulica si y se inteleg de parc-ar fi suflete de pereche? Nu te-ai gandit, te-a manat instinctul de "oare eu de ce-oi fi singura si nefericita"

"Uite-o pe Marioara, si-a luat pantofi Loboutin si sta intr-o decapotabila. Taranca naibii, oare cu cati s-o fi culcat?" Da'poate Marioara munceste de-i sar capacele pentru pantofii Loboutin si pentru decapotabila. Te-ai gandit? Nu te-ai gandit, invidia roade.

"Eu cred ca x ar trebui sa demisioneze"- Crezi? Da, iarta-ma te rog c-am uitat ca tu ti-ai luat doctoratul in "a crede"

Xulica face o greseala pe blog/facebook. Uita o cratima sau ceva la fel de banal, se intampla, oricita gramatica ai sti. "Eu cred ca e analfabeta"

"Uite ce grasa e aia. Eu cred ca mananca ca sparta"- Ei na. Da'poate fetei i se pune si paharul cu apa baut pe solduri. Sau poate are probleme de sanatate. Sau poate mananca mult prea putin si tot se pune. Hm, ia, ce ziceti?

Si exemplele pot continua la nesfarsit. De unde naiba suntem noi un popor care da intr-una cu parerea-n stanga si-n dreapta fara a fi intrebat de nimeni? Mhm?


Concluzie: Sa ne fie rusine. Habar n-avem sa ne tinem gurile, mai ales cand nu ne intreaba nimeni. Daca nu poti face un bine, de ce sa faci rau? Pe acelasi principiu nu inteleg nici comentariile porcoase pe care oamenii le primesc (am primit si eu suficiente). Daca nu-ti place un blog, o pagina, de ce nu te folosesti de micutul buton "x"? De ce continui sa intri?

marți, 10 aprilie 2012

Cand te multumesti cu putin, atit primesti

Cit de usor e sa pici in rutina. Scoala/munca-acasa-scoala/munca-acasa-gatit-spalat-calcat-scoala/munca acasa-o relatie banala-scoala/munca-acasa-relatie banala-iesit o data la luna-scoala/munca-acasa-relatie banala

Sigur, e usor sa stai intr-o relatie care nu-ti (mai )aduce niciun folos. Eventual sa mai si auzi injurii, vorbe care-ti pica greu, cuvinte care sunt menite a rani si sa tot ierti intr-una parca nici nu e prea sanatos, nu? Hopa, se regaseste cineva in ceea ce spun eu?

Daca totusi inteleg ca cineva lupta pentru casnicia sa dupa 20 de ani de impartit orice, cu 3 copii si o istorie. Dar sa mor daca inteleg de ce cineva, cu atit mai putin o fata frumoasa de 20 de ani sau si mai tanara, sau la 30 cand esti la fel de tinar te-ai complace intr-o relatie care-ti aduce doar pagube.

Nu pot sa inteleg de ce sa ramai la un job care-ti aduce doar...pagube si eventual si datorii, pentru ca atat e de prost platit ca abia-ti ajunge de chirie si de-o acadea ieftina. Pot sa inteleg ca nu ai jobul ideal, jobul pentru care probabil ai studiat si te complaci cu asta. Dar pina la a-ti manca zilele e cale lunga, zic.

Eu mereu am fost pe principiul "totul sau nimic". Sigur, nu am fost fericita intotdeauna (ala care-i fericit mereu ori minte, ori e bolnav), dar in mare parte am obtinut ce mi-am dorit, iar daca nu am obtinut probabil nu mi-am dorit atit de tare. Din seria asta de evenimente nu am ramas din fericire cu incapacitatea de a renunta. Stiu sa renunt si sa-mi canalizez energie pe ceva ce merita.

De ce se complac oamenii? Mai ales in iubire. Sunt atitea lucruri mediocre pe lumea asta...si iubirea trebuie sa fie asa???

luni, 9 aprilie 2012

Eu zic sa ne inchidem toti Facebook-ul

"Coc"postul asta de mult, insa abia astazi am reusit sa-i dau o forma finala si concreta, inainte fiind doar o idee incoltita in mintea mea mica si creata.

Facebook. Mie una-mi mananca multicel timp. Like-uri, poze, like-uri, share-uri si alte activitati nu tocmai...educative. Sigur, reintilnesti oameni pe care nu i-ai vazut de cind erai clasa a treia, cunosti oameni noi (asta-i dubioasa rau faza, eu una ma cam abtin acilea), tii legatura cu prieteni de departe. Din cite observ, s-a demodat bine de tot si Yahoo messenger-ul, pina si eu m-am plictisit de el si prefer...Facebook.

Am totusi citeva dubii:
 1. Cind cineva isi pune un status trist, daca dai like ce inseamna? Ca-l sustii, sau ca "ii placi"tristetea, deci prin urmare te bucuri de necazul altuia? Pai, sa moara si capra vecinului gen.
2. Ce e frate cu jocurile astea pe Facebook? Credeam ca suntem oameni maturi, nu ne mai prostim in halul acesta.
3. Au aparut tot soiul de aplicatii care-ti prezic cand mori, cand nasti, cand te mariti, cand iti cresc coarne. Ce naiba e cu ele si care-i rostul lor? Daca esti genul de om care-mi spui ca rostul lor e sa-ti asigure aceste informatii, te rog, e un butonel mic rosu, cu un x. Foloseste-l cu-ncredere!!!
4. Cel mai rau lucru care i se poate intampla vreodata cuiva e sa ti se dea unfriend, am impresia.
5. De ce naiba trebuie sa ne placa toate lucrurile de pe fatzaul Pamantului? De unlike de ce nu beneficiem si noi?
6. Timeline-ul asta ar fi trebuit sa fie o optiune, nu sa ne fie bagat pe gat de parca n-am avea nimic de zis. Nu??Nu-i nimic, am scris eu AICI cum scapi de el.

Voi de ce aveti Facebook? Sau de ce nu, de ce NU aveti?

duminică, 8 aprilie 2012

Sunt oripilata!

Ma declar perfect si profund MULTUMITA de faptul ca la facultate nu am televizor! Multumesc Doamne si iarta-ma te rog pentru zilele in care mi-as dori un televizor. Va rog sa nu mai insistati pe tema "uita-te online"deoarece scotienii au filtre foarte smechere impotriva download-ului si a vizionatului de programe in timp real, fara licenta. Licenta care nu-i ieftina deloc.

Mi-am facut timp sa scriu postul asta, acusi cat sunt inca oripilata (maine-mi va trece, pentru ca voi vedea CU SIGURANTA ceva care sa ma oripileze si mai tare). Deci: cu totii stiti (ferice de cei care nu stiti totusi)emisiunea Schimb de mame, pe din ce-n ce mai penibilul post Prima tv.

Ete, si-n seara asta, o mare doamna, din Videle, judetul Teleorman se hotari sa participe la emisiune. Sotul ei, om simplu, fara prea multe de zis, si cu 2 "minuni" de fete, urate si cretine. Da'rau. Cealalta familie, o familie normala, el cu un post la primarie, ea menajera si totusi mult mai citita decit "doamna"de la Videle.

Procesul il stiti, ajung una in casa celeilalte. Doamna, pe nume Maria, era extraordinar de uimita la auzul vestii ca trebuie sa le pregateasca copiilor sandwich si apa in sticluta pentru scoala. Pai, cum, ea le da fetelor ei bani?!?!?!!? Si zice la un moment dat in regulament "Fetele mele imi zic marsh, jet, zat de-aciea". Frumos, cucoana. Demn de plans. Tot uimita a fost la auzul vestii ca cei mici trebuie sa se...spele in fiecare dimineata. Pai cum, una dintre fetele ei nici nu se spala pe dinti, ca-i sangereaza gingiile. Se spala doar cand se duce la vreo distractie.

Punctul culminant vine cand cucoana Maria, care era prea doamna sa gateasca, comanda mancare pe care pretinde c-a gatit-o cu manutele-i firave. Al doilea punct culminant este cand propune sa se puna niste servetele pe marginea chiuvetei astfel incat cei mici sa nu mai piarda vremea spalandu-se, pe motiv ca mai ales iarna, te speli pe fata si iesi in frig?!?!? Inadmisibil, zice ea.

Fiicele ei...?Doua poame, una mai misto ca alta. Absente, baruri, 50 de vodka (cum spune chiar doamna ca le permite), vocabular mizerabil si asa mai departe. Inainte sa plece o cadoriseste pe fetita celeilalte familii cu un parfum juma'terminat, o oja, rimel, crema, sa fie si ea frumoasa ca fetele ei care in clasa 5-a se machiau cu albastru, ca domnisoarele.

Bai frate, va rog din suflet, spuneti-mi ca NU DOAR EU sunt oripilata si nervoasa. Va rog!!!