sâmbătă, 19 mai 2012

Nu te spala, ca mori!!!

Eu cand va ziceam ca nimeni de pe fata asta a Pamantului nu mai e zdravan la cap nu ma crezurati, ati zis ca-s eu rea de gura si ca fac pe desteapta aici pe blog. Britanicii astia nu-mi plac de nicio culoare, numai prostii scot pe gurile alea si aproape numai prostii scriu. Ca sa va dau si exemplu concret, fac boii  astia de la Daily Mail un studiu in care descopera urmatoarele rahaturi lucruri. Deci, in fond si prin urmare, ei ne atentioneaza cu privire la obiceiurile zilnice care sunt daunatoare sanatatii. 


Atentie! Raspunsurile mele la studiul lor sunt un pamflet si trebuie tratat ca atare (incredibil cum ma justific eu pe tarlaua mea)

1. Dusul zilnic.  Oameni buni si iubiti, voi v-ati tacanit de tot?!?! Voi chiar va spalati zilnic? Da, clar, nu sunteti zdraveni. Aveti grija, daca va spalati zilnic, microbii din sapunuri si geluri de dus va vor face pielea sa se usuce, sa se transforme in solzi ca ulterior sa cada de tot!! Cred ca un dus la saptamana este mai mult decit suficient. Jegul este un strat protector. Fereste de poluare, radiatii. Da da, o data pe saptamana este I-D-E-A-L!

2. Clatirea gurii dupa ce ne spalam pe dinti. Stiu ca voi oamenii de rind asa ca mine v-ati obisnuit sa va clatiti gura de pasta de dinti fie cu apa, fie cu apa de gura, doar ca ghiciti ce? SUNTEM PROSTI. Cercetatorii britanici spun ca pasta de dinti trebuie tinuta in gura, deoarece fluorul ajuta la intarirea dintilor. Eu va sfatuiesc s-o inghitit. Sau mai bine nu va mai chinuiti, ia nu va mai spalati voi pe dinti, ce atata spalat?

3. Statul pe vasul de toaleta. Eu propun urmatoarea afacere: de fiecare data cand mergeti la toaleta (propria toaleta), urcati-va cu picioarele. Nu o sa se intample nimic, faceti exercitii. Hop, pe toaleta. Hop, jos de pe toaleta. Hai ca-i amuzant, nu? E ca si cum ai merge la sala.

4. Somnul de 8 ore. Pai ba nesimtitule, cum ai tu tupeu sa dormi 8!!! ore? 2 iti ajung. Da, 2 pe noapte. Ideal. Eventual dormi cit te urci cu picioarele pe wc. Economisesti timp.

5. Curatenia zilnica. Nu stiu ce dracu m-o fi apucand de fac eu curatenie, curat chiuveta, dau cu matura, sterg aragazul, sterg praful. Ce retardata sunt.

6. Respiratul gresit. Bai, a dracu desteptii britanicii astia. Cum indraznesti tu ma desteptule sa respiri gresit? Faci hiiiiiiiiii si inspiri. Haaaaaaaaaaa si expiri. Asa se face. Si 1-2-3, 1-2-3, 1-2-3. Asa, bravo. Daca nu esti in stare sa respiri corect, eu zic sa nu mai respiri deloc.

7. Relaxarea dupa cina. Auzi draguta, nu stiu cine ti-o fi spus tie ca e ok sa faci asa ceva? Eu zic ca dupa cina sa mergi repede sa faci o tura de alpinism. Sau mai bine sa alergi 5 km. Ai innebunit, stai degeaba???

Haideti sa ne schimbam vietile in bine, dupa cum spun britanicii. Sau mai bine sa ne sinucidem, ca pare a fi totuna. 

vineri, 18 mai 2012

Te iubesc

2 cuvinte. 2 cuvinte pe care le folosim atit de des incit si-au pierdut sensul. Americanii o trag cu I love you in sus, I love you-n jos, I love you cand merg la toaleta, cand ma spal pe dinti. Francezii par mai retinuti in a spune clasicul Je t'aime, se vede si in filme. Spaniolii spun in telenovele de 17 ori pe episod Te amo (America Latina) si Te quiero (Spania) sau cel putin spuneau, cand ma uitam eu la 9 anisori.

Acum cativa ani "Te iubesc"parea rupt din basme. Ceva inedit, special, ceva care te facea sa vibrezi. Ceva care era spus la ocazii speciale, nu ceva pe care sa spui cand inchizi telefonul in loc de "Pa" sau "Te pup".

Desi subiectul este unul extrem de serios, nu pot sa nu-mi aduc aminte de un banc: "Nevasta catre sot: Dragule, tu nu imi spui niciodata ca ma iubesti. La care el raspunde extrem de serios: Ti-am spus o data. Dac-o sa fie vreo schimbare, te anunt eu"

Revenind la subiectul nostru serios: Ma intristez cand vad cat de mult s-a devalorizat "Te iubesc". Ma intristez cand vad ca a avea contacte sexuale la 12-13 ani e ceva perfect normal. La fel ca si a fuma. Sau a bea. Cred ca in societatea zilelor noastre ceva anormal e cand nu faci sex la 13 ani. Sau cand nu fumezi. Sau cand nu bei.

Mi se pare de asemeni incredibil (intr-un sens bun, modesta de mine) ca eu nu sunt asa. Ca prefer sa citesc o carte in loc sa ies in fiecare saptamana in club. Ca prefer sa stau pe o terasa si sa discut in loc sa ma machiez ca o sorcova sa agat "baieti buni". Ca am prieteni buni, pe care-i iubesc si care de la saptamana la saptamana, de la luna la luna, de la an la an sunt ACEEASI. Ma invart in acelasi grup de ani buni. Eu nu spun Te iubesc decit atunci cand sunt SIGURA. Sigura pe mine si pe cel de linga mine. Un Te iubesc nesincer sau spus la momentul nepotrivit poate rani. Adinc si irevocabil.

Poate toate lucrurile mentionate mai sus ma fac sa rad si sa ma intristez in acelasi timp atunci cind vad cupluri care-si spun "Te iubesc"dupa 2 saptamani. Mi se pare...hilar de-a dreptul.

Trecand peste "Te iubesc-ul"dintre cupluri, vreau sa vorbesc putin si despre Te iubesc-ul in relatiile familiale (NU, NU familiaRe. Familiar inseamna ceva cunoscut, ceva cu care te-ai obisnuit). In aceleasi filme americane despre care va povesteam mai sus, auzi o data la 3 expresii te iubesc-ul venit in relatia tata-fiu, mama-fiica si viceversa. Parintii mei mi-au spus ca ma iubesc, dar mai presus de atit MI-AU DEMONSTRAT si mi-au aratat ca a spune "Te iubesc"nu trebuie sa ajunga sa aiba aceeasi valoare ca "Ia si tu o paine de la colt".

Inca ceva FOARTE IMPORTANT: MA SPERIE(da, ma sperie!!!)jucariile care se gasesc prin magazine in ziua de astazi. Acum 1 minut am citit un articol despre papusa care....SE EPILEAZA ca sa ramana (tineti-va bine) "ingrozitor de fabuloasa!"...chiar ca ingrozitor! Pai ne mai miram ca la 12 ani fetele astea-s machiate si agata prin cluburi? Zau, aveam tupeu sa ne miram???

Voi cand, de ce si cui spuneti "Te iubesc?"

miercuri, 16 mai 2012

La ce film ma uit in seara asta?

Buna dimi:* Review-uri de film nu am facut de muuuult, dar voi apela la asta, tinand cont ca e stresiune si ma concentrez pe invatat si nu pe posturi lungi.


In ultimele 2 zile am vazut 2 filme BUNE, BUNE DE TOT. 


O sa incep cu o opera in materie de filme (din punctul meu de vedere). Un film realizat in 1990 care-l are in rol principal pe Johny Depp si ca regizor pe Tim Burton. V-am convins deja, nu? Nu? Bine, va zic despre ce film este vorba.






Un film care te incarca cu o emotie incredibila, care te face sa plangi la sfarsit. Un film despre o soarta cruda si niste oameni buni. Un film care totusi demonstreaza ca bunatatea nu este totul... 
Nu sunt de acord cu descrierea oficiala: "An uncommonly gentle young man, who happens to have scissors for hands, falls in love with a beautiful teenage girl." - Auzi la ei "happens to have". Si nu, filmul nu este doar despre dragostea lui. Ci despre viata lui luata ca atare, o drama pe care el incearca sa nu o vada asa.


Nota mea? 10/10, daca nu l-ati vazut FUGITI repede!


Al doilea film este facut exact la 20 de ani dupa primul, in 2010 si o are in casting pe frumoasa Keira Knightley, pe delicata Carey Mulligan si pe talentatul Andrew Garfield. Regizorul este ultra cunoscutul Mark Romanek.






"Este bazat pe minunatul bestseller al lui Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day), NEVER LET ME GO este o remarcabilă poveste de dragoste, pierdere şi adevăruri ascunse. În roman, el pune întrebarea fundamentală: Ce ne face umani?"


Echipa care a ajutat la realizarea filmului este o echipa cu care au lucrat multi regizori buni si din ajutorul careia au rezultat filme FOARTE BUNE (The beach, Slumdog millionaire, Trainspotting etc)


Nu este o poveste clasica si siropoasa de dragoste. Nu e filmul ala cliseic si banal in care stii in fiecare secunda ce va urma. NU! Este un film care va va aduce multe lacrimi in ochi, promit:)

Nota? 12/10.

Voi ce filme ati vazut in ultima vreme si ce recomandati?

luni, 14 mai 2012

Sesiune, partea II

Da, dupa cum nu este greu de ghicit din titlu, ma aflu in fata a celei de a doua sesiuni din viata mea de student (din seria: Cum imparti in silabe cuvantul SESIUNE? Raspuns: RE-STAN-TE!:) )

Din fericire (sau din pacate-dupa caz), acum ca m-am vazut scapata cu note uriase de mirobolantul BAC, ma panichez in fata sesiunilor (desi pentru BAC am avut un an de zile sa ma pregatesc pentru 3 materii si aici am 4 examene GRELE pe sesiune), ca deh, trebuie sa ne enervam si stresam si noi pentru ceva, nu? Nu reusesc insa sa-mi dau seama daca eu sunt singura panicata si altii le iau cu rabdare, sau toti suntem panicati. Tind sa spun c-as prefera cele 7-8 examene din Romania din niste motive bine intemeiate, si anume: Ai un suport de curs, frate. Ai de invatat 500 de pagini pentru un curs? Perfect, macar stii ce trebuie sa inveti. Aici arunci o privire pe powerpoint-urile care-s suport de curs, dar trebuie sa faci RESEARCH garla (imi scuzati expresia). La noi un examen inseamna s-alegi 3 intrebari din 12 la care sa faci ESEURI. 3 eseuri in 2 ore.

La noi este ora 1.47 AM. Da, invat noaptea, acum sunt intr-o mica pauza binemeritata. Este liniste, este muzica in fundal, este cafea si creier care inca functioneaza, deci...de ce nu?!

M-am obisnuit sa NOTEZ. O data, de doua ori, de trei ori, de cate ori este nevoie. Vedeti? Si frica asta de restante e motivanta. Pui mana si inveti, chiar daca ai prefera sa faci ORICE altceva (aviz amatorilor!). Sunt inconjurata de 1,2,3  hm...4 caiete si vreo 5 carti. Public law and human rights, political sciences, iar mai spre dimineata abordam cu sictir spaniola, ca aia-i usoara.

In rest? Respir, traiesc, incerc sa nu ma enervez si SA INVAT. Mult. They say that life starts at the end of your comfort zone. Testez. Si va zic si voua dupa. Incerc sa fiu mai buna. Nu imi iese de fiecare data, dar incerc. Incerc..si o sa fie bine.

Si acum intreb: Voi ce metoda de invatat aveti? Invatati din timp, sau lasati pe ultima suta de metri? Invatati ziua, noaptea?


PS: Este vreunul dintre voi care nu a avut nicio restanta?