vineri, 31 august 2012

Iarasi despre Krem

Of, of, fac ce fac si nu scriu cand trebuie pe blog, iar acum uite ca Imperfecta mi-a luat-o inainte cu postul despre Krem, pe care totusi il voi scrie, desi banuiesc ca nu sunt singura care a scris despre el. In alta ordine de idei, tare mi-a placut ce auzii eu despre baietas. Krem e baietelul simpatic care a castigat Romanii au talent, sezonul II (mie personal mi-a placut, are fler si charisma)

Noul single al lui Krem il gasiti AICI, si trage un semnal de alarma privitor la...cratime, dar si la limba romana! Da, pentru ca toti stiti (ahahaha, sau chiar sunteti printre ei) analfabetii care isi permit a corecta "binevoitor", desigur cu chestii precum "eu cred ca ar trebuii sa sti k mata se scrie ajea". Doar ca intamplator, asa cum spune si Krem...MA-TA are cratima! Una mare si lata!

Imperfecta rade si ea la randul ei de "mirificul cocalar"care sincer pe mine ma face sa...plang! Mi se pare impardonabil felul cum nu "stie"unii sa foloseasca cratime, virgule (ba le pun prea multe, ba prea putine)...

Concluzie? JALE! Nu prea-mi pasa ca x sau y e analfabet (O mica mare paranteza: in Romania sunt 50 si ceva% de analfabeti functionali, adica cei care stiu sa citeasca, dar nu inteleg ce au scris. Ahahaha, cred ca asa sunt aia de-mi lasa comentarii simpatice. Trist, nu? Si ce e mai trist e ca nu ii numara nimeni pe cei SEMI analfabeti....)

M-am scarbit. Toti ne permitem de toate, dar limba romana-i o comoara, hai sa o ingropam...

miercuri, 29 august 2012

Am citit o poveste interesanta, despre o femeie care nu s-a uitat in oglinda...un an!


O tânără de 29 de ani, doctorand în sociologie, s-a supus unui experiment în cadrul căruia şi-a propus ca, timp de un an, să nu se mai uite în oglindă. Experimentul a fost mai mult decât un gând excentric al unui cercetător în sociologie. Kjerstin Gruys a suferit, în adolescenţă, din cauza anorexiei şi, ani la rândul, a întâmpinat probleme din cauza complexelor legate de corpul ei.
Experimentul de a nu se uita în oglindă timp de un an a început în martie 2011, când Kjerstin Gruys a început pregătirile pentru nunta ei. Evenimentul urma să aibă loc în octombrie 2011 şi, ca pentru orice mireasă, cel mai dificil moment a fost probarea şi găsirea rochiei ideale de mireasă.

În timpul căutărilor, care provoacă stres oricărei viitoare mirese, complexele lui Kjerstin cu privire la corpul ei au revenit. Numai că, de această dată, având avantajul maturităţii şi a studiilor cu privire la anorexie, tânăra nu s-a lăsat cuprinsă de obsesia legată de fizicul ei, ci a pus la punct un experiment: să nu se mai uite în oglindă timp de un an. "Aşa mi-a venit ideea proiectului, care presupunea să scap de oglinzi pentru a mă concentra pe toate celelalte lucruri din viaţa mea. Tot reveneam la această obsesie pentru perfecţiune şi pentru aspectul fizic şi m-am gândit că dacă nu pot să scap de ea, atunci poate trebuie să schimb ceva la mediu în care trăiesc".

Nu s-a văzut în oglindă în ziua nunţii

Ideea i-a venit după ce a citit din cartea "Naşterea lui Venus". Un pasaj din respectivul volum aminteşte despre un ordin de călugăriţe din Italia care nu aveau oglinzi pentru a nu-şi hrăni vanitatea.

Decizia a fost cu atât mai îndrăzneaţă cu cât, la mijlocul experimentului avea să aibă loc nunta mult aşteptată.

Însă, amintirile legate de adolescenţă şi amprenta puternică pe care anorexia şi-a pus-o pe psihicul şi pe trupul tinerei a determinat-o să ducă la capăt acest proiect inedit. "Eram obsedată de cât cântăream. Am avut pietre la rinichi de cinci ori şi lipsa grăsimii corporale a ajuns să-mi afecteze densitatea osoasă", şi-a amintit Kjerstin din adolescenţa ei.

Provocarea de a petrece un an fără a se uita în oglindă i-a lăsat şi amintiri amuzante. Ea recunoaşte că, la început, i-a fost greu să se abţină să nu se uite în vitrine sau în oglinzile din magazine. "În prima lună a proiectului, când ieşeam pe uşa erau 50% şanse să am mascara pe nas". Treptat, a învăţat să se machieze şi să se aranjeze fără ajutorul oglinzii. Şi-a pus toată încredere în stilistul ei, atunci când a mers la salon, iar în prietene - pentru zilele când trebuia să meargă la cumpărături de haine.

În octombrie, în ziua nunţii, domnişoarele de onoare s-au asigurat că în preajma miresei nu se află oglinzi, iar primul dans al mirilor a fost pe melodia "You’ll Be My Mirror". În luna martie a acestui an, experimentul a luat final. Într-o petrecere organizată de prieteni şi de familiei, Kjerstin Gruys s-a uitat în oglindă, pentru prima oară în 12 luni. 

"Am avut o stare ambivalentăa, dar, în acelaşi timp am fost încântată. Pentru că mi-a plăcut ceea ce am văzut. Nu e nimic în neregulă dacă îţi place să te uiţi la tine în oglindă, dar cred că e important pentru fiecare femeie să se gândească dacă acest obicei nu are şi o parte negative. Pentru că avem să oferim lumii mult mai mult decât aspectul nostru", povesteşte tânăra pe blogul său, "Mirror, Mirror Off the Wall", special creat pentru acest proiect inedit.


Sursa: Evz.ro


Voi ati putea sa faceti asta???

marți, 28 august 2012

Intuitia

Conform dictionarului explicativ al limbii romane, intuitia este: INTUÍȚIE, intuiții, s. f. 1. Capacitatea conștiinței de a descoperi, pe cale rațională (în mod spontan), esența, sensul unei probleme, al unui obiect. ♦ Principiu didactic conform căruia procesul predării și însușirii cunoștințelor trebuie să pornească de la reflectarea senzorială nemijlocită a obiectelor și fenomenelor studiate. 2. Descoperire bruscă, neașteptată, a unui adevăr, a unei soluții etc. ♦ Pătrundere instinctivă în esența unui lucru. – Din fr. intuition, it. intuizione. 

Ideea acestui post "m-a lovit"in urma citirii horoscopului meu de pe Kudika care spunea sa-mi urmez intuitia. Am citit un articol foarte important care defineste intocmai aceasta notiune cu exemple cu tot. Articolul poate fi gasit AICI 


Intotdeauna m-am considerat a fi o persoana intuitiva si am vazut intuitia nu numai ca pe o voce interioara, ci ca pe o voce interioara care iti spune sa faci exact ce trebuie, exact la momentul potrivit. De altfel nici nu ne-am dori o voce-n capsor 


Sigur, vocea asta nu-mi spune mereu ce sa fac, ca daca mi-ar spune probabil in viata mea ar fi totul zen si mi-ar roi fluturi deasupra capului din pricina de "prea multe bine". Dar vocea ma opreste sa trec strada, sa fac anumite lucruri sau sa nu fac anumite lucruri.


Voi sunteti intuitivi?:)