vineri, 7 septembrie 2012

Revelatie

Am avut si eu o revelatie. Intrand pe blogul Denisei, cum fac de obicei sa vad ce-a mai scris nou, gasesc un post in care ea spune ca a avut o revelatie. Editorialul poate fi gasit AICI, Denisa Stamate avand un stil minunat de a scrie, un mod foarte frumos de a aranja cuvintele si un talent special prin care aduce oamenilor lacrimi in ochi:)

M-a lovit si mi-a umplut ochii de lacrimi si mi-am dat seama cit sunt de proasta. Da'proasta rau. Si indraznesc a crede ca nu sunt singura. De cate ori ne-am plans? Ca nu ne sta parul, ca ne-am ingrasat 3 kilograme, ca, ca, ca si...cate si mai cate! 

Da, ne plangem! Cel putin eu ma plang mult de tot in ultima perioada. De cam tot. Ca aia, ca ailalta, ca e bine da'se putea si mai bine... Desigur, ne sta in fire, noua, pamantenilor sa ne plangem si sa aspiram la mai mult. Si mai mult. Si mai mult. Iar in goana asta de a aspira la mult, mult si mai mult...ei bine...ne pierdem. Pierdem lucrurile cu adevarat importante, momentele simple dar perfecte, calcam pe cadavre sa ajungem SUS. Sus inseamna altceva pentru fiecare persoana. Dar sa spunem ca ajungi SUS. Si cand ajungi sus, te opresti putin. Iei un loc si te uiti la tine si la gandurile tale. Si te intrebi "Ei bine, am ajuns sus...acum?" Desigur, textul acesta poate parea putin fantasmagoric. 

Sa va spun si despre cum ne intoxicam corpul cu tigari, cafele, sucuri, fast food? Poate intr-o zi o boala necrutatoare ne va rapune si ne vom uita in spate. Ne vom uita in spate cu neputinta gandindu-ne cate am fi putut sa facem ca sa nu fie asa. Si nimic nu e mai rau decit atunci cind te uiti in spate si zici: Doamne, cate as face diferit acum...

Dar...Carpe Diem, nu? "Carpe diem, how annoying is carpe diem? How are you supposed to plan a life, a career, a family, if you’re always carpe-ing the diem? If we all ceased every moment of every day, there wouldn’t be doctors who would sit through med school. We’d all be too busy living in the now. Whatever that means.

I’ll admit the Romans had a point. You gotta live life and living means that every morning when you wake up you have to choice. Between ceasing what life offers in moment and forging ahead no matter the weather or closing the curtains and shutting out the day"


Citatul este din Grey's anatomy, serialul meu preferat, serial care m-a invatat multe chestii si care mi-a adus emotie in suflet de la primul episod pana la ultimul, astept cu nerabdare sezonul 9. Nu stiu sa mai scriu, stau cu pagina asta deschisa de cateva...zile si evit sa incep a scrie postul propriu zis. Nu mi se mai leaga cuvintele, nu mai stiu despre ce sa scriu desi am un amalgam de idei, de subiecte, de cuvinte in cap. Asa ca voi incerca, in urmatoarele zile, sa le pun pe toate pe "foaie".

Am ales sa vorbesc despre Carpe Diem pentru ca este ultra folosit. Am vazut 23948209348 de tatuaje cu aceste 2 cuvinte sau cu YOLO (You only live once). Carpe diem inseamna "Traieste clipa". Ma iertati, va rog, dar imi vine sa vomit cand vad tatuaje din astea. Nu ca as avea ceva personal cu posesorii acestor tatuaje, doar mi se intoarce stomacul din motive doar de el stiute.


Cred ca nimeni nu traieste de fapt clipa. Nu fara a se gandi la ziua de maine. Pentru ca suntem prea ocupati sa ajungem sus, prea ocupati sa facem averi, prea ocupati sa mai zambim. 

Deci Carpe diem sau nu? 


ps- Cred ca am fost gretos de emotionala. 

joi, 6 septembrie 2012

Buna, sunt Cristina

SI SUNT DEPENDENTA DE PLACA DE PAR!

Parul meu este ondulat, mai nou cu tenta de...nimic! S-o fi plictisit si el, zic. De cativa ani de zile (3?4?) Bineinteles, daca l-am tot frecat si ras-frecat  indreptat cu minunata placa de par (care n-a fost doar una, ci fara numar, le-am schimbat ca pe sosete), s-a enervat si a inceput sa se degradeze la varfuri (ei ca sa vezi!!).

Acum vreo cateva luni mi s-a pus mie pata (si cand mi se pune pata, se faceeeee!) sa il las sa creasca. Dar am continuat sa-l indrept si sa-i aplic atat tratamente profesionale cat si masti de par.

Exemple de masti de par pentru par degradat: galbenus de ou, o lingura ulei de masline, o lingura de ulei de ricin, o lingurita miere. Eu stau o ora cu asta-n cap. Varianta numarul II este doar ulei de masline, iar varianta numarul III este masca cu banane despre care nu va povestesc, ca atunci cand o sa realizati ca ramaneti cu bucati de banana-n cap ma blestemati de toate alea.

Buuuuun. Ajungand la placa de par iarasi (arza-o-ar focu): M-am hotarat ca incepand cu 20 septembrie sa nu ma ating de ea...o luna! Initiativa asta o mai vazusem si undeva pe youtube, numita "Spune nu placii"- de altfel de acolo am si luat poza pe care v-am atasat-o in articol-. Care se mai baga la a scapa de nenorocita de placa?

Intrebarea mea e totusi alta: Cum imi fac parul sa stea cat de cat linistit?

duminică, 2 septembrie 2012

Videochat

Nu, nu ma refer la videochat-ul pe care-l faceti pe Skype cu parintii, prietenii, cand sunteti la distanta (si ala e tot videochat, right?), ci la videochat-ul pe care-l fac fetele pentru fel si fel de...indivizi!

Ideea acestui post mi-a venit in urma unei discutii relativ aprinse cu o persoana apropiata mie privitoare la videochat. Acest din urma vizionase o emisiune televizata despre videochat. Ce este videochatul (cred ca nu trebuie sa va explic eu, plus ca nu am amanunte in detaliu), cum se castiga din aceasta afacere (hai ca era si-o manea "bine bine, se lipesc banii de mine"..parca asa?!?!!?), ce fel de fete practica aceasta meserie, cum sunt patronii, in ce norme si conditii functioneaza o astfel de afacere (da, este legala) si...interviuri cu fete care fac aceasta..."meserie"(?)

Una dintre aceste fete, era tare mandra (dar cu fata blurata!!! Pai pisi mic, daca esti asa mandra, de ce nu te arati in toataaaa splendoarea ta de videochat-ista?) si spunea ca  face asta ca un "job"in timpul facultatii. Mmm...dati-mi voie, va rog, sa rad. Videochat-ul e tot un fel de prostitutie. Da, ce-i drept, nu se concretizeaza in act sexual, insa tu esti aia de se dezbraca si le satisface fanteziile murdare unor libidinosi (da, ce daca doar virtual?!!?)

Multi poate ar spune ca pentru bani...videochat-ul nu e un pret atat de mare. Insa pentru mine ar fi. Mult prea mare, suficient de mare incat sa am portofelul prin de bani dar somnul greu noaptea.

Voi ce parere aveti? E ok?