vineri, 19 octombrie 2012

Despre slabit

Despre infometare: sa stabilim ce inseamna totusi infometare: Infometare nu e numai atunci cand nu mananci o zi intreaga pentru a slabi. Infometare este si atunci cand ceasul arata orele 21.00 iar tu te abtii pentru ca stii ca este foarte tarziu, deci nu tocmai ok sa mananci. Deci prin urmare: fara macar un pic de infometare nu exista slabire!

Cele mai frecvente scuze: "Mie nu-mi place mancarea de dieta", "Nu ai cum sa mananci legume si sa te saturi", "Nu-mi place sa merg la sala", "Obosesc repede cand alerg", "Sunt prea obosita sa gatesc mancare de regim". Le-am auzit pe toate, pe cele mai multe dintre ele chiar in gandurile mele.

Din decembrie 2011, pana astazi 19 octombrie 2012, am slabit in jur de 8 kilograme, aproape 9.  Daca efortul ar fi fost unul sustinut, sunt convinsa ca as fi ajuns la greutatea ideala. Mai nou a inceput sa-mi placa si mancarea de dieta (legume, fructe, pui, peste, sunca slaba, oua fierte, multa apa, branza slaba, etc etc), ma satur cu mancarea asta. La sala inca nu-mi place sa merg, dar nu mai obosesc cand alerg pe banda, atat de repede, ajungand uneori sa alerg chiar si jumatate de ora constant pe banda la viteza maricica. Mancarea de regim este una care se gateste repede, cat dureaza sa fierbi niste pui si niste legume?! Mai arunc si un praf de curry si gata-i mancarea. Am avut mari probleme in a renunta la Coca Cola si la paine. Acum la mine in casa nu mai exista paine, iar in frigider nici urma de Cola. Te obisnuiesti, oricat de greu ar parea.

Dar nu despre sala vroiam sa va vorbesc azi, ci despre diversele cursuri menite sa te faca sa pierzi in greutate. Aici am toate cursurile acestea incluse in abonamentul de la sala. Zumba, body combat, step, body sculpt, studio cycling, etc. Sunt mult mai motivante decat daca te-ai duce singur/a la sala, este un instructor in fata ta si in jurul tau alti oameni care au acelasi scop. Plus ca este distractiv.

Problema mea cea mai mare dupa o luna de astfel de cursuri zilnice+dieta a fost ca nu pierdeam greutate pe cantar. Ceea ce e perfect normal, am aflat eu ulterior, datorita faptului ca masa musculara incepe sa se dezvolte si prin urmare corpul se modeleaza cu numarul de kilograme pe care il are deja (cel putin in cazul meu, nu stiu cum e la greutati ridicate.)

Voi ati incercat astfel de cursuri? Cum vi se par?

OFFTOPIC: Ieri s-a facut o luna de cand nu-mi mai usuc/indrept parul! 2 more to go!