joi, 7 februarie 2013

Cuvintele dor, nu e asa?

Educatia, cu siguranta, vine din familie. Teoretic, fiecare copil este invatat de acasa sa nu apeleze niciodata la violenta (nici macar verbala!), la abuz, sau -sub nicio forma- la a lovi pe cineva din diverse motive!

Practica, insa, ne omoara. In fiecare scoala exista violenta groaznica intre copii, internetul e ticsit de filmulete in care oamenii se lovesc, in care oameni ajung a fi mutilati din cauza violentei, pe niste motive total absurde.

Traim intr-o lume in care agresiunea este tolerata, daca nu cumva chiar promovata.

Ati crede ca lucrurile acestea se intampla doar in liceu. Sau ca daca esti cuminte si in banca ta si nu provoci pe nimeni, tie nu ti se poate intampla. Nimic mai gresit! Violenta nu este atrasa doar de violenta sau de provocare. Oamenii violenti sunt violenti chiar si cu cei care nu numai ca nu le-au gresit cu nimic, dar chiar si cu cei pe care nu ii cunosc!

Nu stiu sa imi/sa va explic de unde pornesc asemenea comportamente violente, asemenea comportamente animalice care te pot face sa consideri ca lovind pe cineva vei rezolva problemele. NU! Problemele se vor agrava, iar violenta si agresiunea pot lasa traume adanci in interiorul cuiva.

Slava Domnului, am fost un copil ferit de astfel de incidente si in continuare refuz sa iau parte la ceva ce ar putea duce la violenta sau la o incaierare inutila, deoarece consider ca asta cu siguranta nu este o solutie in absolut nicio circumstanta, iar astfel de incaierari chiar daca par inocente la inceput, pot duce la rani fizice/psihice teribil de grave.

Ideea acestui post mi-a venit in urma unui articol postat de Tudor Chirila AICI, in cadrul campaniei "Cuvintele dor, nu-i asa?", campanie initiata de Romtelecom. Aici il gasiti pe Tudor, vorbind despre acest lucru, partea I. Celelalte 3 parti le gasiti la related videos.

AICI gasiti site-ul celor de la Romtelecom, unde puteti gasi consiliere, solutii, experiente ale celor trecuti prin asta. SPUNETI NU VIOLENTEI. Nimeni nu merita sa fie abuzat, agresat sau intimidat in vreun fel! 

Copile, daca citesti asta si esti abuzat la scoala, spune ACUM! Nu iti fie frica, rusine. Cei care fac asa ceva, trebuie sa plateasca si sunt mii de solutii pentru a ii pedepsi pe acestia!

luni, 4 februarie 2013

Luna Ianuarie

Luna Ianuarie s-a terminat. Tic tac, am intrat acusica in Februarie.

Uitandu-ma la lista pe care am facut-o la finele lui 2012, tin sa fac un update cu ce am reusit sa fac deja din acea lista, sau macar sa vad ce am reusit sa fac in general.

- A fost super bine la examene, notele cu siguranta vor fi uriase (la noi dureaza 3 saptamani pana acestea sunt corectate)
- Am slabit 1 kilogram si vreo 200 de grame din cele 7 care doresc sa le mai pierd.
- Am vazut 9 filme si am citit 3 carti (vreo 8 daca se pun si cele de scoala)
-Nu mi-am intins parul
-Mi-am achizitionat toate materialele necesare pentru ca asta sa fie un semestru prosper la universitate.
-M-am decis unde doresc sa plec cu Erasmus tot anul viitor.
-Nu (prea)am mancat dupa 6- desigur, am mai dat-o si in bara...
-Am mers la sala aproape zilnic

Asa ca Februarie, be good...